Perşembe günü, ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin kripto borsası Binance’e karşı dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili haberlerin gündeme gelmesiyle birlikte en değerli kripto paralar kırmızı renkte süreç görmeye başladı.

“Microstrategy‘nin daha fazla Bitcoin satın alma planı ve Fitch’in ABD Hazine bonolarını düşürmesine yönelik olumlu gelişmelerden sonra Bitcoin, dün 30.000 ABD dolarına sıçradı. Ancak bir haber sitesi Binance’ın ABD dolandırıcılık suçlamalarıyla karşılaşabileceğini yazdıktan sonra BTC hemen düşmeye başladı.” dedi Mudrex’in Kurucu Ortak ve CEO’su Edul Patel.

Bitcoin (BTC), %2 düşerek 29.030 dolara geriledi, tıpkı vakitte en büyük rakibi Ethereum da düşüş yaşayarak 1.850 doların altına indi.

Öteki önde gelen kripto paralar ortasında yer alan BNB, XRP, Dogecoin, Solana, Polygon ve Litecoin de Perşembe günü düşüş yaşadı.

DeFi’deki toplam süreç hacmi şu anda 2,98 milyar dolar ve toplam kripto piyasasının 24 saatlik süreç hacminin %8,96’sını oluşturuyor. Tüm stabilcoin’lerin hacmi ise şu anda 31,25 milyar dolar ve toplam kripto piyasasının 24 saatlik süreç hacminin %93,91’ini oluşturuyor.

Bu ortada global kripto piyasası hacmi 1,16 trilyon dolar civarında süreç görüyor ve son 24 saatte %1,57 düşüş yaşadı.

Dünyanın en büyük kripto para ünitesi olan Bitcoin’in piyasa bedeli 563 milyar dolar civarındaydı. CoinMarketCap’e nazaran Bitcoin’in hakimiyeti, gün içinde %0,08 düşüşle şu anda %48,56. BTC hacmi, son 24 saatte %21,08 düşerek yaklaşık 15,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Unocoin’in Kurucu Ortak ve CEO’su Sathvik Vishwanath şunları söyledi:

Bu makale birinci olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.

Investing TR’nin Haberi