Investing.com – PayPal, büyük finans şirketleri ortasında bir birincisi gerçekleştirerek fon transferlerinde kullanılmak üzere sabit kripto para ünitesini piyasaya sürme kararı aldı. 

ABD merkezli ödeme şirketi PayPal tarafından bugün yapılan açıklamada PayPal USD’nin (PYUSD), Paxos Trust aracılığıyla piyasa sürüleceği ve sabit kripto paranın teğe bir oranında ABD doları, kısa vadeli hazine kağıtları ve likit finansal varlıklarla destekleneceği bilgisi verildi. Dolar sabitli kripto paranın birinci basamakta ABD’deki PayPal müşterilerinin kullanımına açılacağı aktarıldı. 

Bloomberg tarafından servis edilen habere nazaran şirketin İcra Konseyi Lideri Dan Schulman, PYUSD ile merkezi bir aracı olmadan anında ve daha düşük maliyetli transferler sağlayan teknolojiyi kullanarak PayPal’ın dijital ödemelerdeki hakimiyetini pekiştirmek istediklerini söyledi.

Bununla birlikte PayPal’ın açıklanan son finansalları, hayal kırıklığına yol açarken şirketin pay senedi son 12 ayda %35’in üzerinde bedel kaybı yaşadı. Online ödemelerde ıstırap yaşayan Paypal, şu an Nasdaq endeksinde en berbat performans gösteren 10 şirket ortasında yer alıyor.

Klâsik finans şirketinin sabit kripto para ihraç etmeye karar vermesi, kripto paraların benimsenmesi konusunda kıymetli bir adım olarak görülürken şirketin fon transferlerini canlandırması ve daha düşük maliyetli süreçleri için de son derece kıymetli görülüyor.

Sabit kripto para ünitelerinin kısa tarihine bakıldığında bu varlıkların, daha çok yatırımcıların kripto varlık süreçleri için borsalara fon aktarma etabında kullandığından bahsedilebilir. Bu bağlamda sabit varlıkların ödeme süreçlerinde kullanım durumu şimdiye kadar kısıtlı kaldı. 

Başka yandan klâsik finans şirketleri, şimdiye kadar ödemeler alanında sabit kripto para ünitelerini kullanma konusunda düzenleyici pürüzüne takıldı. Geçtiğimiz yıllarda eski ismi Facebook olan Meta şirketi, düzenleyici baskısından ötürü ödemeler alanında kullanmak istediği kripto projesini sonladırmak zorunda kalmıştı. Ülke düzenleyicileri ise sabit kripto para alanına farklı bir pencere açarak bu kesimle ilgili özel yasalar çıkarma uğraşında. 

PayPal da düzenleyici baskısını münasebet göstererek bu yılın başlarında PYUSD projesini durdurma kararı almıştı. Lakin şirket tarafından yapılan açıklamada düzenleyici netliğinin oluşmaya başladığı göz önünde bulundurarak projeyi başlatma kararı aldığı görülüyor.

Bununla birlikte fon transferinde kullanılmak üzere geliştirilen PYUSD, ayrıyeten platformda desteklenen öbür kripto para üniteleriyle de takas edilebilecek. Sabit kripto para, Paypal ağı dışında desteklenen öbür harici cüzdanlara da gönderilebilecek.

PayPal’ın kripto para ile bağı 2020 yılında başladı

PayPal, birinci olarak 2020 yılında platformu üzerinden kripto para hizmeti vermeye başladı. PayPal kullanıcıları, halihazırda Bitcoin ile birlikte birkaç kripto para alım satımını gerçekleştirebiliyor. 

PayPal İcra Heyeti Lideri Dan Schulman, PYUSD projesi öncesi ABD düzenleyicileriyle kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktardı ve şu an düzgün düzenlenmiş bir finans varlığın birinci kademesinde olduklarını söyledi. 

Dünya çapında 431 milyondan fazla etkin hesaba sahip olan PayPal, kripto alanındaki argümanını artırırken PYUSD ile klâsik finans piyasasında Blockchain teknolojisine dayalı varlıkların benimsemesini artırmak ismine değerli bir atılım yapıyor.

Investing TR’nin Haberi