Investing.com – En büyük ikinci göğüs coin olan Shiba Inu, son vakitlerde bu alanda piyasaya sürülen öbür kripto varlıkların gölgesinde kalsa da son bilgiler SHIB’in popülaritesinin artışına işaret ediyor.

IntoTheBlock datalarına nazaran Shiba Inu, kripto kesimine yeni giren yatırımcılar tarafından ilgi görüyor. IntoTheBlock’un ölçümü, makul bir gün aralığında tüm etkin adresler ortasında birinci kere süreç yapan yeni adresleri kullanıyor. Bu da piyasaya yeni giren kullanıcı verisi olarak atfedilirken Shiba Inu için oran, son günlerde %30’dan %65’e yükseldi.

Bu, yeni yatırımcıların SHIB tokenine ilgisini gösterirken son vakitlerde Shibarium’un lansmanıyla ilgili gelişmelerin kripto paraya yönelik ilgi artışına katkı sağladığı düşünülebilir. Shiba Inu, birinci olarak Dogecoin’den esinlenerek piyasaya sürülse de son boğa döneminde önemli oranda kıymet artışı kaydetmesinin akabinde her ne kadar tepe düzeyinden %90 oranında gerilese de büyük bir ekosistem haline geldi.

Öbür yandan SHIB ve DOGE, göğüs coin piyasasının en büyük varlıkları olsa da son aylarda ortaya çıkan PEPE, önemli orandaki yükseliş performansıyla bu iki kripto parayı gölgede bıraktı.

Bununla birlikte bu hafta Elon Musk’ın dolaylı tesiriyle hareketlenen DOGE, piyasa geri çekilirken yükseliş trendini muhafazaya devam ediyor. Bu, Elon Musk’ın Twitter’a bir ödeme sistemi entegre ederken Dogecoin’i de kullanacağı beklentilerine bağlanıyor. Öbür yandan SHIB, bu türlü bir gelişmeyle gündeme gelmese de en azından son bir haftadır bedelini muhafazaya devam ediyor.

SHIB, son bir haftalık görünümde yatay kalırken son 24 saatte %1’e yakın kısmi yükselişle 0,0000077 dolardan süreç görüyor.

Investing TR’nin Haberi