Bitcoin %2,1 bedel kaybetti, Ethereum %1 düşerken öteki en düzgün altcoin’ler ise -%5 (XRP) ile +%4 (Dogecoin) ortasında dalgalanıyor. Son 24 saatte kripto piyasası %1,8 düşerek 1,17 trilyon dolarlık bir sona geriledi ve ay ortasından bu yana süreç aralığının dışına çıktı.

Pazartesi günü prestijiyle Bitcoin, 21 Haziran’dan bu yana birinci defa 29 bin doların altına düştü. Öğlenden sonra ise süratli bir düzeltme görüldü. Birinci kripto para ünitesi 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşerek Haziran taban düzeylerinden, rallinin %61,8’lik Fibonacci düzeltmesine dokundu. Şu anda Bitcoin gereğince yavaşlamış durumda ve bir sonraki atılımı, nispeten uzun bir trendin başlangıcı olabilir. 29 bin doların altındaki konsolidasyon, orta vadeli boğa trendinin kırıldığına işaret edebilir.

Bununla birlikte Bitcoin’in kâr elde ettikten sonra büyüme talihi var. Çin’in teşvik tedbirleri ve ABD endekslerindeki birkaç ayın en yüksek düzeylerinin akabinde global piyasalardaki artan risk iştahı, Bitcoin’e yönelik kurumsal talebi artırıyor.

Kripto haberleri

CoinShares datalarına nazaran kripto fonlarına yapılan yatırımlar, dört haftalık artış trendinin akabinde geçen hafta 7 milyon dolar düşüş gösterdi. Bitcoin yatırımları 13 milyon dolar azalırken Ethereum ise 7 milyon dolar artış kaydetti.

Yatırımcıların altcoin’lere olan ilgileri arttı: XRP’ye (+2,6 milyon dolar), Solana’ya (1,1 milyon dolar), Uniswap’a (0,7 milyon dolar) ve Polygon’a (0,7 milyon dolar) yönlendi.

Etkin olmayan bir cüzdan, 11 yıldan uzun bir mühlet sonra bir vakitler 4,92 dolarlık bir fiyatla satın aldığı 1.037 BTC’sini taşıdı ve şu anda kıymeti 31 milyon doları aştı.

Bitcoin ağı Pazartesi günü 800.000’inci bloğunu oluşturdu. Yaklaşık olarak her 577 saniyede bir yeni bir blok oluşturuluyor. 16 Nisan 2024 civarında gerçekleşecek olan bir sonraki yarılanmadan evvel yalnızca 40.000 blok çıkarılması gerekiyor.

CryptoVantage tarafından yapılan bir ankete nazaran Amerikalıların %70’i, önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin’in rekor düzeylere ulaşmasını bekliyor. %46’sı ise Ethereum’un piyasa pahasında Bitcoin’i geçme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Bloomberg stratejisti James Seyffart’a nazaran BlackRock’un Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesi, Bitcoin’i 100.000 dolara hakikat itecektir. BlackRock’un müracaatının onaylanma mümkünlüğü yaklaşık %50 ve yakında değerli ölçüde artabilir.

Bu makale birinci olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.

Investing TR’nin Haberi