Investing.com – Kripto para piyasalarının en yüksek süreç hacmine sahip borsası Binance, Bitcoin Lightning Network entegrasyonunu tamamladığını duyurdu.

Bugün yapılan duyuruda Binance, BTC süreçlerinde verimliliği artırmak ismine değerli bir adım atıldığını ve artık kullanıcıların BTC yatırma ve çekme süreçlerinde Lightning Network’ten yararlanabileceklerini aktardı.

Binance, daha evvel Lightning Network ağının platforma entegrasyonu için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Kripto borsası bilhassa geçtiğimiz aylarda süreçleri durma noktasına getiren Bitcoin ağındaki tıkanıklıktan sonra bu tahlili kullanma kararı aldı. Mayıs ayında ağ tıkanıklığına neden olan durum ise büyük ölçüde Bitcoin ağının yeni bir standardı olarak ortaya çıkan BRC-20 varlıklarının kullanımına bağlandı.

Entegrasyonun tamamlanmasıyla artık Binance kullanıcıları Bitcoin’de yatırma ve çekim süreci yaparken seçenekler ortasında ağ seçiminde BTC-Lightning seçeneğini de görecek. Böylelikle LN seçeneği, Bitcoin süreçleri için geçerli olan öteki ağlar; Bitcoin, BTC (SegWit), BNB Smart Chain (BEP-20), BNB Beacon Chain (BEP2) ve Ethereum ERC-20 üzere öbür seçeneklerin ortasına eklendi.

Binance, Lightning Network’ü kullanan birinci borsa değil

Lightning Network, halihazırda Bitfinex, OKX, Kraken üzere büyük kripto para borsaları tarafından kullanılıyor. Böylelikle Binance, Bitcoin katman-2 tahlilini kullanacak olan son borsa olurken Coinbase’in de Bitcoin süreçleri için Lightning Network’ü entegre etme planları olduğu biliniyor.

Lightning Network, Bitcoin ağındaki katman-2 tahlili olarak bireyler ortası süreçlerin daha süratli ve daha düşük maliyetle gerçekleştirilmesine imkan tanır. LN, her ne kadar Bitcoin ile özdeşleştirilse de katman-2 ağı, Litecoin başta olmak üzere birkaç kripto para ünitesini de dayanaklar.

Müellif: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi