Coinbase (COIN), dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara daha fazla kripto para ünitesi ödemesi sunma planının bir kesimi olarak ödemeler için Bitcoin’in Lightning ağını entegre etmek istiyor.

Kripto borsasının CEO’su Brian Armstrong, “Lightning’i en iyi şekilde nasıl ekleyebileceğimizi araştırıyoruz. Hiç de kolay olmayacak ama bence denemeye değer” diyor. Finansal hizmetler şirketi Block Inc.’in kurucusu Jack Dorsey’nin tweet’ine karşılık olarak “Birlikte inşa edelim” diye ekliyor.

Lightning Network, düşük maliyetle Bitcoin blok zincirindeki ödemeleri hızlandırmak için çalışan bir layer-2 tahlilidir ve yazılım sağlayıcıları ortasında mikro ödeme kanallarını kullanan bir sistemdir.

Bu kanallar, iki tarafın blok zincirindeki fonları kilitlemesine imkan tanır. Ayrıyeten, birkaç süreci farklı ayrı gerçekleştirerek ve daha sonra tüm süreçleri ana blok zincirine gönderirken bir ortaya getirerek ağ yoğunluğunu azaltır.

Çarşamba günü prestijiyle Lightning Network’ün toplam kapasitesi yani tüm kanallarda ödemeler için kilitlenen toplam Bitcoin ölçüsü 4,686.64 BTC. Bu da aktüel fiyatlarla yaklaşık 138 milyon dolar bedelinde.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Investing TR’nin Haberi