Amerikan Kongresi, son günlerde gündeme oturan yeni kripto para düzenlemelerine gece saatlerinde onay verdi. Blockchain ve kripto para bölümünde yaptırım haklarının kimde olduğuna dair yenilikler içeren yasa tasarısı, muhalif vekillerin evet oyu ile meclisten geçti.

Ülkede kripto para hakkında kimin kelam sahibi olduğuna dair bilinmeyen ortamı bir ölçü da olsa ortadan kaldıran yasa, dijital varlıkların net bir biçimde sınıflandırılmasının önünü açtı. Yeni düzenleme, SEC ve CFTC’nin yetki alanlarında da bir dizi değişime nenden oluyor. Yeni düzenleme CFTC’ye daha fazla yetki verirken SEC için ise yargıya gitme yollarını birtakım standartlara bağladı.

“Dünya’nın Gerisindeyiz!”

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin Cumhuriyetçi lideri Temsilci Patrick McHenry, yasa onayının akabinde şu kelamları söyledi:

“Avustralya, Singapur ve İngiltere gibi finans merkezleri kripto paralar konusunda net düzenlemeler yapıyor. ABD ise bu konuda oldukça geride kalma riskiyle karşı karşıya. Yeni yasalar ile bu konuda Dünya’yı yakalamak istiyoruz.”

Meclisten onay alan blockchain yasasını muhalif Cumhuriyetçiler memnuniyetle karşılarken iktidarda olan Demokratlar hoşnut değil.

Kripto Koin’in Haberi