Amerikan Merkez Bankası FED, bugün yaptığı açıklamada anlık ödeme hizmeti FedNow’un faaliyete başladığını duyurdu. FED’in duyurusuna nazaran 35 farklı banka şimdiden ödeme aracını devreye aldı.

FED Lideri Jerome Powell, uzun vakittir beklenen FedNow projesinin hayata geçmesinin akabinde basına konuştu. Powell, günlük hayatta ödemelerin yeni FedNow hizmeti sayesinde çok daha kolay olacağının altını çizdi. Amerikan Merkez Bankası’nın internet sitesinde FedNow projesine dair şu sözler dikkat çekiyor:

“Bu yeni hizmeti daha fazla banka kullanmayı tercih ettiğinde birey ve küçük işletmeler nakit işlemlerini çok daha avantajlı bir şekilde gerçekleştirebilecek. FedNow sayesinde maaşı çalışanlar çeklerini aldıkları gibi nakit paraya ulaşma imkanına sahip olacak.”

Merkez Bankaları Kriptoya Alternatif Arıyor

Ucuz, süratli, aracısız ve inançlı şartları nedeniyle blockchain ve kripto para teknolojisi gittikçe daha çok insan tarafından kullanılıyor. Bu nedenle Dünya’nın bir çok yerindeki merkez bankaları vatandaş talebini karşılamak için kripto paralara alternatif hizmet yahut dijital para (CBDC) çalışması yapıyor.

Kriptoseverlerin bir kısmı, FED’in bu atağını CBDC için bir ön adım olarak algılıyor.

Kripto Koin’in Haberi