ABD Temsilciler Meclisindeki iki Cumhuriyetçi üye, Menkul Değerler ve Borsa Komitesinin (SEC) kripto para ünitelerini düzenleme yaklaşımını eleştirdi ve düzenleyicinin aksiyonlarının, kapsamlı bir yasa tasarısı oluşturma gayretlerini gölgelemeye ve baltalamaya yönelik olduğunu öne sürdü.

French Hill ve Dusty Johnson, Komite Lideri Gary Gensler’a gönderilen mektupta, “Kongre, düzenlemelerdeki boşlukları kapatmak için çalışırken SEC, direkt uygulama yoluyla düzenlemeyi seçiyor.” dedi.

Hill ve Johnson, daha da kötüsünün “SEC’in bu eylemleri Kongre’nin faaliyetleriyle çakışacak şekilde zamanlaması” olduğunu vurguluyor.

Ayrıyeten milletvekilleri, geçen yıl FTX borsasının ve öteki büyük kripto işletmelerinin çökmesinin akabinde agresif düzenleyici adımların atılmasının, girişimcileri ABD’de faaliyet göstermekten kaçınmaya ittiğini ve bunun sebebinin SEC davaları olduğunu ima ediyor.

Milletvekilleri kesin olarak hangi davalardan bahsettiklerini bildirmeseler de SEC’in geçtiğimiz ay Binance ve Coinbase’e açtığı davalara işaret ediyor olabilir.

Her iki hadise da Cumhuriyetçilerin ABD’deki kripto düzenlemelerini kökten değiştirmeye yönelik bir taslak yayımlamasının üzerine ortaya çıkmıştı.

Son olarak Hill ve Johnson, yazdıkları mektupta “Şu anda SEC’nin yaklaşımı halkı korumuyor. Yasama, dijital varlık firmalarının gelecekteki çöküşlerini önlemeye yardımcı olacaktır. Yasal bir çerçeve, firmaların düzenleyici parametreye girmesi ve tüketici korumalarına uyması için bir süreç oluşturacaktır.” tabirlerini kullanıyor.

Milletvekilleri, mektubu komitesi kanunlara dair üretkenliğe davet ederek bitiriyor.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Investing TR’nin Haberi