Avustralya Menkul Değerler ve Yatırımlar Komitesi ASIC, iflas etmiş kripto para borsası FTX Australia’nın lisansını iptal etti. Lisansı iptal olan borsa, lokal müşterilere hudutlu finansal hizmetler sunmaya devam edecek. Fakat kripto alım-satım platformu önümüzdeki yılın Temmuz ayında ülkedeki faaliyetine son verecek.

ASIC, Temmuz 2023’e kadar FTX borsasının müşteri ziyanlarını karşılamasını istediğini belirtti. FTX Avustralya, bugüne kadar yaklaşık 30.000 perakende müşteri ve 132 mahallî şirkete hizmet verdi.

Kasım ayındaki iflasın akabinde harekete geçen kurum, FTX Australia’nın mahallî müşteriler için türev ve döviz seçeneklerine müsaade veren lisansını askıya almıştı. Borsasının batışı ile birlikte ülkede faaliyet gösteren bir danışmanlık şirketinin yöneticileri lokal ayağı tekrar ayağa kaldırmak için misyona başladı.

FTX Yine Faaliyete Geçecek Mi?

Son haftalarda iflas eden kripto devinin tekrar faaliyete geçmek istediğine dair haberler sık sık güğndeme geliyor. Geçtiğimiz ay bir FTX yöneticisi, ABD’deki mahkemeye değerli evrakları sundu. Evraklara nazaran kripto platformu 7 milyar dolarlık varlığı tekrar elde etti. Fakat Sam Bankman-Fried idaresinin hakikat kullanmadığı 8,7 milyar dolar ise hala kayıp.

Dev kripto para borsasının yine aktif olması şimdilik münkün görünmüyor. Bu durum gerçek olsa dahi yatırımcıların bir daha tıpkı isme sahip bir platforma nasıl güveneceği merak konusu.

Kripto Koin’in Haberi