Altın, evvelki günkü ABD’de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi verisinden güç bulmasının akabinde dünkü seansta da Üretici Fiyat Endeksi verisinden takviye bularak yeşilde bir kapanış yaptı.

1.957 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan sarı maden, seans ortasına kadar olumlu seyir izledi. Gün ortasında ABD’den gelen ÜFE verisi yüzde 0,2 beklentilerine rağmen yüzde 0,1 olarak açıklanarak yıllıkta yüzde 2,4 gerilemiş oldu.

Bu data, Fed’in şahin siyasetlerinin sonuç verdiğine işaret ederken altının üzerinde fiyat baskısını azalmış oldu. Dünkü seansı 1.960 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,2 yararla günü tamamladı.

Gümüş, dünkü seansta elde ettiği çıkar sonucundan en öne çıkan değerli maden olurken son iki ayın doruğuna yükselmiş oldu. 24,13 dolar/ons düzeyinden güne başlayan beyaz maden, 24,88 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,1 yararı hanesine yazmış oldu.

Platin de ÜFE verisi sonrası güç kazanarak son bir ayın doruğundan günü tamamlamış oldu. 955 dolar/onstan seansa başlayan platin, 976 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 2,3 yararı hanesine yazdı.

Paladyum başka kıymetlilerle uyumlu bir biçimde seansı artıda kapatmasına rağmen 1.300 dolar/onsun altındaki seyrine devam ediyor. 1.278 dolar/ons düzeyinden haftaya başlayan paladyum, 1.286 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 yararı hanesine yazdı.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı

Investing TR’nin Haberi