Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in bu sabah tüketici enflasyon verisini açıklamasının akabinde kamu çalışanları gözünü TBMM’ye çevirdi. Geçtiğimiz ay gerekli düzenlemelerin yapılması için tatilini erteleyen Meclis’te ilgili isimlerden memur maaşı artırım oranı ile ilgili kıymetli açıklama az evvel geldi.

Ak Parti Küme Lideri Abdullah Güler, yaptığı açıklamada memur maaşlarının güncellenmesi için hazırladıkları yasa tasarısına dair bilgileri basın ile paylaştı. Güler, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseldiği formülü ise şu biçimde açıkladı:

“Uzun zamandır yaptığımız çalışmaya son şeklini verdik. Yasa teklifimizi Meclis başkanlığına sunduk. Yeni teklif ile memur maaşlarına enflasyon farkına ek olarak 8.077 TL seyyanen zam yapıyoruz. Böylelikle en düşük memur maaşı Temmuz ayı itibariyle 22 bin 17 TL’ye çıkacak.”

Küme Lideri, ortalama memur maaşının son düzenleme ile birlikte 25 bin TL’nin üzerine çıkacağını vurguladı.

Haziran Enflasyonu Ne Kadar Oldu?

TÜİK, sabah saat 10.00’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini açıkladı. Haziran ayı manşet enflasyonu %3,92 olarak kaydedilirken yıllık enflasyon %38,21 ile arka arda 8. ayda bir sefer daha düştü. Böylece kamu çalışanlarının alacağı 6 aylık enflasyon farkı %19,77 olarak gerçekleşti.

Memur maaşları için artırım oranı muhakkak olurken emekliler için şimdi net bir açıklama gelmedi.

Kripto Koin’in Haberi