Investing.com – Migros, Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada yeni yatırımını duyurdu.

Migros, Online ve fiziki mağazalarında hazır ve paketli yemek satış kanallarını güçlendirmek ve işçi yemek gereksinimine dayanak olmak maksadıyla yeni yatırım fırsatları konusunda yapılan değerlendirmeler sonucu CRC Danışmanlık ve Organizasyon’a yatırım kararı aldığını açıkladı.

Bu kapsamda şirket, paketli yemek üretimi ve satışını gerçekleştiren 10.000.000 TL nominal sermayeli CRC Danışmanlık ve Tertip A.Ş.’ye (CRC”) yatırım yapılmasına ve bu suretle CRC’nin ödenmiş sermayesini temsil eden payların %50’sine tekabül eden 200.000 adet hissenin 2.900.000 dolar karşılığı TL bedelle satın alınmasına karar verdi.

Satın alımda CRC’nin ödenmiş sermayesinin %25’ine tekabül eden 100.000 adet hisse Migros Ticaret A.Ş. tarafından, %25’ine tekabül eden 100.000 adet hisse ise şirketin bağlı iştiraki Dijital Platform Besin Hizmetleri A.Ş. (Dijital Platform) tarafından devralınacak.

Yapılan açıklamada toplam hisse evre bedelinin kapanış tarihinde uyarlamaya tabi olacağı ve değişebileceği bilgisi verildi. Kapanış tarihi gerekli ön koşulların tamamlanmasını müteakip belirleneceği söz edilirken her şartta en geç 15 Kasım 2023 olarak belirlendiği açıklandı.

MGROS hissesinde son durum

MGROS, son 6 haftadır müspet kapanış görerek yükseliş trendini devam ettiriyor. Pay fiyatı, bu hafta %6’ya yakın bedel artışıyla dün 225 TL’den kapanış gördü. Pay, yılbaşından bu yana pahasını an prestijiyle %53 oranında arttırdı.

Müellif: Günay Caymaz

Pay senetlerinin borsa bilgileri, adil pahası, sıhhat durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan çıkarlı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

Investing TR’nin Haberi