Investing.com – ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC) kripto borsalarına yönelik açtığı davalarda ortalarında Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon’un (MATIC) da bulunduğu birçok altcoin’i menkul değer olarak tanımladı. Bu 3 kripto varlığın gerisindeki kuruluşlar ise düzenleyici kuruma reaksiyonlarını lisana getirdi. 

SEC’in tezlerinin akabinde en büyük 10 kripto ortasında yer alan bu varlıklar, sert düşüşler gördü. Cardano (ADA), geçen haftadan bu yana %40’ı aşan düşüşle 0,22 dolara kadar geriledikten sonra bir ölçü toparlandı ve bugün tabandan %28 yükseliş sonrası 0,28 dolardan süreç görüyor. 

Solana (SOL), son gelişmelerinde akabinde Cardano ile benzeri düşüş ivmesinde 12,8 dolara kadar geriledi. Hafta sonu yaşanan satış dalgasının akabinde alt bölgeden alımlar gören varlık, bugün 15,34 dolarda bulunuyor. 

Polygon (MATIC) ise son bir haftalık kayıpta piyasa bedelinin 6 milyar doların altına gerilediğini gördü ve birinci 10’daki pozisyonunu kaybetti. Son bir haftalık dönemde %43’ü bulan düşüş kaydeden MATIC, hafta sonu 0,5 dolara kadar geriledikten sonra bugün kısmi toparlanmanın akabinde 0,62 dolara kadar yükseldi.

Cardano ve Solana düzenleyici netliği istiyor 

SEC’in menkul değer argümanlarına birinci reaksiyon ise Cardano’nun geliştirici şirketi Input Output Global’dan (IOG) geldi. ADA’nın menkul değer olduğu savını reddeden IOG, bu savın aksiyonlarını etkilemeyeceğini duyurdu. Bunun yanında grup, kripto para sanayisi için düzenleyici netliğinin oluşmasının son derece kıymetli olduğunu söyledi. 

İsviçre merkezlik Solana Vakfı, kripto varlığın menkul değer olarak sınıflandırılmasına yönelik misal açıklamalar yaparken net bir kripto yasası oluşturulmasında düzenleyicilerle uyumlu halde çalışabilecekleri açıklamasını yaptı.

Polygon Labs, MATIC’i ABD pazarından ayırdı

Polygon Labs ise direkt olarak SEC’ten bahsetmeyerek MATIC’in ABD pazarından uzak bir varlık olduğu vurgusunu yaptı. MATIC için Polygon ağının güvenliğini sağlayan varlık olarak bahseden geliştirici takım, ağ güvenliği için MATIC’in geniş kitlelere ulaşan kullanım alanına sahip olduğu belirtildi. Grup, ayrıyeten faaliyetlerinin hiçbir vakit ABD pazarını hedeflemediği vurgusunu yaptı. 

Bu 3 kripto para ile ilgili son gelişmelerde ABD merkezli ticaret platformu Robinhood, SEC’in savı üzerine süratli davranarak kripto varlıkları delist etti. Bu gelişmenin akabinde hafta sonu sert satışlar yaşandı.

Müellif: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi