DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) soru önergesi verdi.

Yeneroğlu, bir internet sitesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik, adres, telefon numarası, tapu ve banka hesap bilgilerinin de bulunduğu özel bilgilerine erişilebilmesi üzerine Bakan Tunç’un yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Benzeri tezlerin 2022 yılında da gündeme geldiğini söyleyen Yeneroğlu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, şahsî dataların korunmasıyla ilgili sorduğu soruların cevapsız kaldığını söyledi.

“Ya uyarılarımız dikkate alınmadı ya da önlemler hayata geçirilemedi”

Yeneroğlu, 25 Nisan 2022’de Bozdağ’a “Milli güvenlik zafiyeti niteliğindeki kimlik bilgilerinin çaldırılması sorununun çözümü için herhangi bir işlem veya eylem yapılmış mıdır?” diye sormuş lakin sorusuna cevap alamamıştı.

Bugün TBMM’ye bir soru önergesi daha sunan Yeneroğlu, “Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve ilgili makamlar geçmişteki iddiaları ve uyarılarımızı dikkate almamış ya da zaruri önlemleri hayata geçirmemiş, dolayısıyla kişisel verilerin korunmasına ilişkin yükümlülükler yerine getirilmemiş ve bu güvenlik açığı giderilememiştir.” dedi.

DEVA Partili Yeneroğlu, Adalet Bakanı Tunç’a şu soruları sordu:

Hibya Haber Ajansı

Investing TR’nin Haberi