Dedeman Hotels & Resorts International ve Doğanlar Group, Samsun’da iki otel için imza attı. Kastamonu, Tokat, Zonguldak ve Trabzon otelleri ile uzun yıllardır Karadeniz Bölgesi’nde konuklarını ağırlayan Dedeman, 8 Haziran’da imzalanan Elina Managed by Dedeman ve Park Dedeman Samsun franchise mukaveleleri ile kuzey sınırında yaygınlığını ve gücünü daha da arttırarak bölgedeki otel sayısını 6’ya çıkaracak.

Kapılarını 15 Temmuz 2023 tarihinde açacak olan Elina Managed by Dedeman, deniz görünümlü, balkonlu ve bahçeli toplam 27 odası ve restoranı ile konuklarını ağırlayacak. Otel, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin en uzun kıyısına sahip, golf alanından plaj voleyboluna, bisiklet yollarından yürüyüş yollarına birçok keyifli alternatife konut sahipliği yapan Atakum’da yer alacak.

2025’te açılması planlanıyor

2025 yılında açılması planlanan Park Dedeman Samsun Atakum Atatürk Bulvarı’na cephe, kıyıya 200 metre uzaklıktaki otelde 108 oda bulunacak.

Doğanlar Group CEO’su Alper Özgök, “Türkiye’nin otelcilik kesimindeki duayeni, son yıllardaki ataklarıyla bölümün parlayan yıldızı Dedeman markası ve Samsun’un her yerinde yaptığı, yapacağı yatırımlarla isminden övgüyle kelam ettiren Doğanlar Group olarak hoş bir iş birliğine imza attık. Denize sıfır mevkii ile Temmuz 2023’te faaliyete geçecek Elina Managed by Dedeman ile Atakum’un birinci kurumsal kıyı otelini hayata geçirdik; bu tarihi olayın bir modülü olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Park Dedeman Samsun’un temellerini ise önümüzdeki yılın başında atacak, ülkemizin dört bir yanından gelecek konuklara Dedeman kalitesini aile sıcaklığıyla sunacağız” dedi.

Atakum kıyısının ortasında

Bölgenin en yüksek nüfusuna sahip kenti Samsun’un Orta Karadeniz’in başşehri olduğuna dikkat çeken Doğanlar Group İdare Heyeti Lider Vekili Kayhan Doğan, “Samsun’un nabzı, kozmopolit yapısıyla Atakum’da atıyor. Burası etraf vilayetlerden bilhassa hafta sonları yüksek oranda yerli turist alan bir yer. Her iki otelimizin yakın pozisyonu, bölgede güçlü bir sinerji yaratacak. Park Dedeman Samsun, herkes tarafından bilinen ve istek gören bir mevkide konumlanıyor. Daha evvel yaklaşık 25 yıl hastane olarak hizmet veren eski binayı yıkıp, sıfırdan bir Park Dedeman inşa ediyoruz. Elina Managed by Dedeman ise Atakum’un en verimli kıyısının tam ortasında, önünde plaj olan bir otel. Park Dedeman markası için devam eden görüşmelerimiz sırasında gelişen ve aslında iş birliğimizin birinci meyvesi olan Elina Managed by Dedeman’ın bölgenin göz bebeği olacağına inanıyoruz” dedi.

Doğanlar Group İdare Şurası Lideri Mustafa Doğan ise yaptığı konuşmada; bölge ticaretinin kıymetli bir noktası olan Atakum’da hayata geçirdikleri bu iki otel projesi ile bölge potansiyelini en âlâ formda değerlendirmeyi hedeflediklerini ve hem Samsun hem de ülke iktisadına katma kıymet sağlayacaklarını belirtti.

Dedeman markasına çok bedelli katkıları olan, turizm kesiminin önde gelen isimlerinden Ergün Demiray, “Elina Managed by Dedeman, markanın birinci otellerinden biri olacak. Bu nedenle sorumluluğu çok fazla. Managed by Dedeman markası; burada konaklayan konukların Dedeman’ın hizmet standardını ve kalitesini tam manasıyla yaşayacakları, ödedikleri paranın karşılığını alacakları taahhüdü prensibi üzerine heyeti. Güvenlik, paklık ve hijyen standartlarının her alanda korunması için Dedeman’ın merkezi kontrolü yüksek role sahip olacak. Zincirin Samsun’daki ikinci oteli olan Park Dedeman Samsun da kente büyük bir kıymet katacak” diyerek kelamlarını tamamladı.

Samsun’da tıpkı yatırımcı ile birebir anda iki otel projesi imzalamanın, markanın güçlü algısının bir göstergesi olduğunu belirten Dedeman İdare Heyeti Lideri Banu Dedeman yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz son bir yılda; Kartepe Kocaeli, Sarıkamış, Cizre, Kayseri, Eskişehir ve Van olmak üzere toplam 6 otel açılışı gerçekleştirdik. Bu süreçte yeni markalarımızdan ‘Smart by Dedeman’ ve ‘Ready to Stay by Dedeman’ın ilk otellerini açtık. Markalarımızı kâğıt üzerinde bırakmadan hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Maksatlarının Dedeman kalitesini herkes için ulaşılabilir kılmak olduğunu ve bunu yaparken yeni idare modelleri üzerinde çalıştıklarını belirten Banu Dedeman, “Oda sayısı düşük lakin hizmet kalitesi ile butik hizmetler veren otellerin yatırımcılarından da ağır teklif alıyorduk. Lakin mevcut markalarımızın konseptleri ile bu yapıdaki işletmeler uyuşmadığı için bir iş birliği yapılamıyordu. Bu yaşananlar bir gereksinimi doğurdu. Böylece halihazırda var olan ve birden fazla vakit kendi markasına, kimliğine sahip otelleri de çatımız altında işletebilmek için Managed by Dedeman markasını oluşturduk. İmkanları dahilinde sırf yılın muhakkak bir periyodu konuk ağırlayabilen otellerin Dedeman hizmet kalitesiyle, dört mevsim işler hale gelmesine imkan yarattık” dedi.

İmza merasimi, karşılıklı armağan takdiminin akabinde Adalar Roof Restaurant’da düzenlenen kutlama yemeği ile son buldu.

Dünya Gazetesi’nin Haberi