Bitcoin ve altcoinler bu hafta değerli hareketler yaşadılar. Açıkçası düzenleyici baskının tesirini iliklerine kadar hissettiler. Pekala bundan sonrası için neler bekleniyor? Yazımıza bakalım.

Bitcoin düşerken altcoinler kan banyosunda

Bilgiler BTC/USD’nin bir evvelki günün en yüksek düzeyinden 1.200 doların üzerinde bir düşüş yaşadığını gösteriyor. BTC şu anda 25.483 dolar düzeyinde yer alıyor. Zayıflık gösterirken Bitcoin farklı bir durum ortaya koydu. Altcoinler sert düşerken BTC’deki düşüş nispete hafif oldu. Alım satım uygulaması Robinhood, ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC) tarafından Binance ve Coinbase’e karşı açılan davada ismi geçen birkaç kripto para için dayanağını kaldıracağını duyurdu. Kriptokoin.com olarak belirttiğimiz üzere Cardano ve Solana için takviye kalktı. Bu türlü olunca da bu iki altcoin için %20’nin üzerinde düşüşler kelam konusu oldu.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, “Beklendiği gibi, bu hafta düzenleyici cephede gerçekleşen eylem vardı. Bu nedenle piyasada satışa neden olan bazı listeden çıkarmalar gördük. Sanırım kripto benimseme eğrisinde ‘sonra sizinle savaşırlar’ aşamasındayız. Hata yapmayın: kripto endüstrisi bunu atlatacak. Her zamankinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacaktır.” açıklamasını yaptı

BTC fiyatı 200 haftalık trend çizgisi dayanağı başarısız oldu

Bu olayların Bitcoin ve kripto para piyasasının genel bedeli üzerinde büyük bir tesiri oldu. Ticaret firması Eight’in kurucusu ve CEO’su Michaël van de Poppe daha kötüsünün olabileceği ikazında bulundu. Bitcoin/USD’de olduğu üzere, toplam kripto bedeli 200 haftalık hareketli ortalamasını (MA) kaybederse, bu net bir ayı sinyali oluşturacaktır. Bitcoin BTC’nin hareketli ortalama trend çizgisi şu anda 26.400 dolar civarında duruyor.

Twitter takipçilerine bir grafiğin yanı sıra “Bu, Kripto için toplam piyasa değerinde görmek isteyeceğiniz haftalık mum değil.  200 Haftalık MA’yı kaybetmek, trendin aşağı doğru devam etmesi için bağırıyor” açıklamasını yaptı.

Van de Poppe, başka birtakım tanınan traderlar üzere, tekrar de daha düşük fiyatlarla altcoin alımlarına ilgi gösterdi. Ona eşlik eden Crypto Tony, 2023 için masada “inanılmaz girişler” öngördü. Lakin mevcut traderlar için hasar önemli boyutlarda.

CoinGlass’ın bilgilerine nazaran 10 Haziran’da long tasfiyeler toplam 320 milyon dolar oldu. Ayrıyeten gün şimdi bitmedi. Short durumlarda da 70 milyon dolar buharlaştı.

Öbür taraftan Bitcoin ve kripto para piyasası yaşadığı şoku atlatacak üzere durmuyor. Artık sırada Fed’in açıklayacağı faiz kararı olacak. Piyasa açıkçası buna nazaran hal alacak durumda. Bakalım kripto para piyasası ikinci bir şok dalgasıyla nasıl gayret edecek?

Kripto Koin’in Haberi