Investing.com – Kripto kesimi gündeminden düşmeyen SEC’in bu haftaki atağının akabinde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın da bahisle ilgili görüşlerini aktardı.

Janet Yellen, ek kripto yönetmeliğinin çıkarılması gerektiğini düşünüyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün CNBC’nin Squawk Box programında konuştu ve kripto para piyasaların daha fazla düzenlemeye gereksinimi olduğu görüşünü bir kere daha lisana getirdi. 

Yellen, kripto dalıyla ilgili çeşitli riskleri daha evvel tespit ettiklerini ve ek düzenlemelerin devreye alınması için Kongre ile iş birliği yapmak istediklerini söyledi. Kripto piyasasında kimi hukuksal boşluklar olduğunu kabul eden Yellen, risk oluşturan bu açıkların ek düzenlemelerle kapatılabileceğine inanıyor.

Yellen, SEC’e takviye verdi

Öbür yandan SEC başta olmak üzere düzenleyici kurumların kripto ile ilgili aksiyonlarını desteklediğini söyleyen Janet Yellen, kurumların yatırımcıları korumak için yetkileri dahilinde gerekli aksiyonları aldığını kelamlarına ekledi. 

ABD Hazine Bakanı, daha evvel FTX’in çöküşünün akabinde kripto dalı için yasal boşluklardan bahsetmişti ve Kongre’nin bu hususta süratli halde hareket ederek gerekli düzenlemeleri geçirmesi gerektiğini söylemişti. 

Lakin FTX’in geçen yıl Kasım ayında çöküşünün akabinde ABD’de kripto dalına yönelik baskılar artarken düzenleme manasında somut bir adım atılmadı. Bunun yerine kripto sanayisini mevcut kanunlara tabi tutan düzenleyici kurumlar, bu hafta SEC’in yaptığı üzere, kripto şirketlerine dava açma ve yaptırımlar yoluyla piyasayı denetim altında tutma uğraşına devam ediyor.

Muharrir: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi