Invesiting.com – ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesinin (SEC) Coinbase’e de dava açmasının akabinde kripto piyasalarında birinci reaksiyon dünkü panik satışlarına karşılık bugün alım istikametli oldu. 

SEC’in dün Binance’e dava açtığını duyurmasıyla birlikte kripto piyasalarında sert düşüşler gerçekleşirken Bitcoin, saatler içinde %5’i aşan kıymet kaybı yaşadı. Bugün ise piyasalarda ikinci bir şok dalgasına neden olan Coinbase davasının akabinde Bitcoin, %1’i hafif aşan paha kaybıyla 25.350 dolara kadar geriledi. Dünkü taban düzeylerini test eden BTC, son saatte reaksiyon alımlarıyla süratle toparlanırken 26.100 dolar bandına hakikat hareket etti.

Altcoin piyasasındaki negatif görünüm, ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte gelen reaksiyon alımlarıyla bir ölçü düzgünleşti. Birinci 10 kripto para ortasında ADA, SOL ve MATIC, son 24 saatte en çok düşen kripto paralar olarak kalmaya devam ediyor. Birinci 100’de ise SAND, MANA ve PEPE, dünden bu yana %10 – %15 bandında paha kaybını koruyor.

Davaya mevzu olan Coinbase’in payları ise ABD piyasa açılışında %20 oranında paha kaybıyla 47,12 dolardan süreçlere başlarken sert düştü. Açılış sonrası birinci süreçlerde taban bölgeden gelen alımlarla %5’e yakın toparlanan pay, 50 dolar bandına yanlışsız hareket etti. 

SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davanın akabinde kıymetli açıklamalarda bulunan Gary Gensler, herşeyi kurallara uygun olarak yaptıklarını ve titiz çalışmalarından ötürü dava açma sürecinin vakit aldığını söyledi.

CNBC’nin Squawk Box programında konuşan Gensler, günümüzde dolar, euro ve yuan başta olmak üzere prestiji paraların zati dijital para ünitesi üzere hareket ettiği ve daha fazla dijital para ünitesine muhtaçlık olmadığı biçiminde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kripto borsaları hakkında da konuşan Gensler, borsaların müşteri fonlarını başka tutma konusunda dikkatli davranmadığını vurgularken platformların maddeleri görmezden gelmesi, fonlarını bilinmeyen adreslere göndermesi üzere durumlarda tasa duyduklarını söyledi. 

SEC Lideri, ayrıyeten kimsenin kripto varlıklar için özel muamele beklememesini lisana getirirken kripto varlıkların menkul değerlerden farklı tutulmaması gerektiğini kanısını paylaştı. Bununla birlikte kripto bölümü için bir defa daha yırtıcı batı sözünü kullanan Gensler, dalın ABD sermaye piyasalarına olan inancı baltaladığını sav etti.

Müellif: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi