Alameda Research, bir gecede 10 milyon doların üzerinde altcoin aldı, fakat nedeni hala bilinmemektedir. Kriptokoin.com olarak Alameda Research cüzdanlarından birinin yüklü ölçülerde altcoin alışının ayrıntılarını sizler için derledik.

Alameda Research, bu altcoin cüzdanından yüklü bir ölçü aldı

Nansen bilgilerine nazaran, iflas etmiş ticaret şirketi Alameda Research’e ilişkin bir Ethereum cüzdanı, bir gecede sessizce Bitfinex’in sıcak cüzdanından 6 milyon dolar kıymetinde Tether (USDT) aldı. Cüzdan ayrıyeten, iflas süreçlerine uygun olarak varlıkları konsolide ediyor üzere göründüğü için bilinmeyen bir varlıktan 4,5 milyon dolar kıymetinde USD Coin (USDC) aldı ve son 24 saatte toplamı 10,5 milyon dolara çıkardı.

31 gün evvel kurulduğundan bu yana öbür bir Alameda Research adresinden birkaç süreç alan cüzdan, şu anda çeşitli altcoinlerde 183 milyon dolar ve eterde (ETH) 26 milyon dolar tutuyor. CoinMarketCap’e nazaran, en büyük varlık 54 milyon dolar kıymetindeki BitDAO tokenleri (BIT), lakin bu token Coinbase’de yalnızca 15.000 dolarlık %2’lik piyasa derinliği ile kıymetli ölçüde zayıf likiditeye sahiptir.

Piyasa derinliği, bir varlığı makul bir oranda hareket ettirmek için ne kadar sermaye gerekeceğini kıymetlendiren bir metriktir. Bu ayın başlarında, Alameda Research’ün kardeş şirketi olan kripto borsası FTX’in, Kasım ayında her iki şirketin de çöküşünün akabinde 5 milyar doları aşkın varlığı kurtardığı bildirildi. Tether, gelen yorum taleplerine çabucak karşılık vermedi.

Her iki iflas eden şirket düzgünleşti

Bir iflas avukatının yaptığı açıklamada kripto borsası FTX’in Bahamalar Menkul Değerler Kurulu tarafından tutulan öteki bir 425 milyon dolarlık kripto dahil değil, farklı varlıklarda 5 milyar dolardan fazla geri kazandığını söyledi. Avukat, müşterilere olan borçlarda hala bir ölçü eksik olduğunu ve ölçünün hala meçhul olduğunu söyledi.

Duyuru, şirketin yeni liderliğinin 20 Aralık 2022’de sadece 1 milyar doların biraz üzerinde bulabileceğini söylemesinin akabinde elinde bulundurduğu toplam FTX argümanlarını kıymetli ölçüde artırıyor. FTX’in alacaklılarına borçlu olduğu toplam ölçü hala belgisiz. Birinci iflas müracaatlarında, şirket idaresi 1 milyar dolar ile 10 milyar dolar ortasında bir sayı gösteren kutuyu işaretledi.

Landis, Sam Bankman-Fried’in teğmeni Gary Wang’a, Alameda’nın FTX müşterilerinden müsaadeleri olmadan borç alması için bir ‘arka kapı’ oluşturması talimatını verdiğini söyledi. Eski CEO’nun borsadan ticaret koluna 65 milyar dolar pahasında bir kredi limiti oluşturduğunu da kelamlarına ekledi.

Finans Yöneticisi Mary Cilia, Aralık ayında şirketin bu işi Nisan ayına kadar tamamlayabileceğini varsayım etmişti. Fakat Delaware İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, yapılan duruşmada 15 Mart’a kadar mühlet verdi. Sullivan & Cromwell’den Brian Glueckstein, bir finansal danışmanlık şirketi olan Parella Weinberg Partners’ın ortağı Kevin Cofsky’nin yaptığı bir sayısı tekrarlayarak, 9 milyon kadar alacaklı olabileceğini söyledi.

Kripto Koin’in Haberi