Ethereum (ETH) geliştiricileri, staking para çekme süreçlerinin başlayacağı Zhejiang testnet için yayın tarihini duyurdu. Zhejiang, 2022’deki Merge yükseltmesinden bu yana birinci Ethereum genel testnet’i olacak.

Ethereum staking para çekme süreçleri için tarih muhakkak oldu

Ethereum geliştiricileri, Ethereum’un birinci halka açık para çekme testnet’i olan Zhejiang’ın 1 Şubat 18:00’da yayınlanacağını duyurdu. Shanghai yükseltmesi, altı gün sonra 1.350 periyodunda devreye girecek. Yükseltmeden sonra, kullanıcılar yükseltmeye dahil olan birkaç öbür EIP’nin yanı sıra kısmi ve tam para çekme süreçlerini test edebilecekler. Ethereum geliştiricilerinden Parithosh Jayanthi, duyuruya şu notları ekliyor:

Bu birebir vakitte tüm araçların para çekme bilgilerini nasıl toplamak, görüntülemek ve kullanmak istediklerini test etmeleri için mükemmel bir fırsat. 0x00 kimlik bilgilerini 0x01’e dönüştürmeyi deneyebilir ve bir para çekme adresi belirleyebilirsiniz. Doğrulayıcınızdan çıkarak kısmi ve tam para çekme süreçlerini test edebilirsiniz.

PoS Ethereum, birinci para çekme süreçlerini başlatıyor

Zhejiang testnet’ten altı gün sonra yayınlanması beklenen Şanghay yükseltmesi, tam olarak uygulandığında, kullanıcıların stake edilmiş Ethereum’larını ve ödüllerinin geri çekilmesine müsaade verecek. Eylül 202’deki Ethereum Merge yükseltmesinin muvaffakiyetinden bu yana, kullanıcılar ETH’lerini PoS ağında stake edebiliyorlar. Fakat, fonlar yeni bir yama bekleyene kadar kilitliydi. 1 Şubat saat 18:00, Zhejiang testnet üzerinden birinci para çekme denemelerinin yapılacağı tarih olacak.

Bir öteki Ethereum geliştiricisi Barnabas Busa’nın söylediği üzere, Zhejiang, Merge yükseltmesinden sonra başlatılan birinci genel testnet. Hala beta sürümünde olmasına karşın, para çekme kaynak kodunun tamamı Ethereum web sitesinde yayınlandı.

Şanghay hard fork için bekleyiş başladı

Ether geliştiricileri, merakla beklenen Şanghay hard forku için Mart 2023’ü süreksiz bir tarih olarak hedefliyorlar. Ek olarak, yaklaşmakta olan Zhejiang testnet, vakit damgası tabanlı çatallanma üzere Şanghay yükseltmesine dahil olan tüm Ethereum Düzgünleştirme Protokollerini (EIP’ler) içerecek.

Şangay’dan sonra, geliştiricilerin yol haritasındaki bir sonraki yükseltme, bu yılın Mayıs yahut Haziran aylarında piyasaya sürülecek olan EIP-4844. Uzmanlar, EIP-4844’ün Ethereum’daki katman-2 toplamalarının ölçeklenebilirliğini 100 kat ve daha düşük süreç fiyatları ile potansiyel olarak artırabileceğini söylüyor.

Lido Finance’te stake edilen ETH ölçüsü yeni bir dönüm noktasına ilerliyor

On-chain tahlil platformu IntoTheBlock’a nazaran, Ethereum’un en büyük likit stake protokolü Lido Finance’te stake edilen ETH ölçüsü az evvel 5 milyon dolara ulaştı. Merge’ün akabinde Lido Finance üzere likit staking protokollerinin popülaritesi arttı.

Kriptokoin.com olarak merge hakkında detaylı bilgilere bu yazıda yer verdik. Son gelişmelerle, bilhassa kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiği staking başarılı bir formda uygulanmaya başladı.

Kripto Koin’in Haberi