Yeni bilgiler, fiyatı şimdi toparlanmaya başlayan bir kripto para projesinin balinalar tarafından baskılandığını gösteriyor. Büyük yatırımcılar, uzun ortadan sonra aşılan bir direnç bölgesinde kar almayı tercih ettiler.

Kripto para balinaları geçişe müsaade vermedi

Kripto para tahlil portalı Santiment’in datalarının gösterdiği üzere Cardano (ADA), yaklaşık bir haftadan sonra tekrar tırmandığı 0,38 dolar bölgesinde yüklü balina satışları gördü. Piyasanın en tanınan altcoin’lerinden biri olmasına karşın Cardano’nun istikrarsız fiyat hareketleriyle eleştirildiğini belirtelim.

Yeni bilgiler, fiyatın tekrar yükselişe geçtiği 21 Ocak’ta, 1 milyon ila 100 milyon ortasında ADA tutan yatırımcıların satmaya başladığını gösteriyor. Sayıları artık 31 adres düştü, bu da büyüklük göz önüne alındığında milyonlarca ADA’nın piyasa döküldüğü manasına geliyor.

Ferdî yatırımcılar beklemeyi tercih ederken, kripto para balinaları fırsat olarak görüyor

Genel olarak, Cardano balina sayısının Ocak başındaki düzeylere geri döndüğünü ve şu anda 2.828 tekil adrese dağıldığını görebiliyoruz. Bu gerçek, balinaların büyük bir kısmının ADA’da kısa vadeli düşündüğü manasına geliyor.

Bu ortada ADA, öteki kıymetli 0,4 dolar direncini kıramadı ve Ekim ortasından beri süreç gördüğü aralığın dışına çıktı. Tahminen de yakında piyasaya sürülecek olan yerli ekosistem stablecoin Djed, Cardano’nun bu kadar güçlü direncin üstesinden gelmesine yardımcı olabilir. Kriptokoin.com olarak Djed hakkında detaylara bu yazıda yer verdik.

Cardano Şubat ayında 1 doları görebilir mi?

Yılın başından bu yana ADA, fiyatı düşürmeye yönelik teşebbüslere karşın, yükseliş eğilimi göstererek yılın en yüksek düzeyi olan 0,39 dolara ulaştı. Şu anda boğaların üstesinden gelmesi sıkıntı olan 0,40 dolar düzeyinde dirençle karşı karşıya. Bu düzey aşılırsa, ADA muhtemelen ivmesini sürdürecek. Yazım sırasında hafif bir geri çekilmeye mola durumunda.

Yükseliş hissine karşın, ADA yatırımcıları, 1 dolara ulaşma yolunda çok değerli bir direnç olan mevcut 0,40 dolarlık direnç konusunda temkinli. Cardano’nun ADA’yı 1 doları geri almaya zorlaması mümkün birkaç temel tarafından desteklendiğini belirtmekte yarar var…

Djed stablecoin’in ADA fiyatı üzerindeki tesiri

ADA’nın bedelini artırabilecek en değerli faktörlerden biri, Djed stablecoin’in Ocak ayının son haftasında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Özellikle, stablecoin’in, bilhassa DeFi alanında Blockchain aktifliğinin kıymetli bir indikatörü olan ağın Kilitli Toplam Kıymet (TVL) metriğini artırarak Cardano’nun beklentilerini kıymetli ölçüde güzelleştireceği iddia ediliyor.

Cardano, piyasa bedeline nazaran sekizinci sırada yer alsa da, DeFi projeleri ortasındaki TVL’sinde sırf 27. sırada. Bu tutarsızlık, yatırımcılar ortasında belirsizliğe neden oldu. Lakin, TVL’deki bir artış, ADA’yı yatırımcılar için daha cazip hale getirebilir. Başka yandan, daha evvel Tron’da gördüğümüz (TRX), yeni bir stablecoin’in piyasa sürülmesiyle yükselen bir fiyata sahibiz. Bu da Djed stablecoin üzerindeki beklentileri yüksek tutan bir delil olabilir.

Cardano geliştirme faaliyetleri

Cardano grubu, potansiyel olarak ADA’nın fiyatını 1 dolara çıkaracak öbür değerli gelişmeleri de hazırlıyor. Örneğin grup, yenilikçi bir Python programlama lisanı olan Eopsin’de yazılmış birinci akıllı mukaveleyi ortaya çıkarmak ve Plutus akıllı kontratlarına yeni yerleşik fonksiyonlar eklemek için bir yükseltme üzerinde çalışıyor.

14 Şubat’ta ağ, Plutus’un Schnorr ve ECDSA (Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması) imzalarını desteklemesini sağlayacak bir güncelleme yayınlayacak. Bu dijital imzalar daha küçük, işlenmesi daha süratli ve taklit edilmesi daha güç olarak lanse edildi ve sonunda geliştiricilerin daha fazla imza dizaynına erişmesine yardımcı olacak.

Kripto Koin’in Haberi