Bitcoin (BTC), son günlerde 23.000 doların üzerindeki yerini sağlamlaştırmaya ve 24.000 dolarlık dirence yanlışsız yükselmeye başladı. Bu sırada analistler, günlük süreç hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance üzerindeki buyruk defteri dataları ile BTC tahlili yaptı. İşte detaylar…

Binance buyruk defteri gösterdi: Bitcoin fiyatı 25.000 dolara gidiyor

Datalar, BTC/USD paritesinin geçtiğimiz gece Bitstamp’ta kısa müddetliğine 24.498 dolara ulaştığını gösterdi. Bu yükseliş kısa sürdü, lakin buna karşın paritenin son günlerde satış likiditesini 23.400 doların üzerine çıkarma teşebbüsü gözlemlendi.  Hatta analistlere nazaran bu durum, üçüncü bir teşebbüse işaret ediyordu.  Her durumda, boğalar yeni takviye düzeylerini geri almak için momentumdan mahrum görünüyordu. Kriptokoin.com bilgilerine nazaran Bitcoin likiditeye yakın düzeylerde, 23.582 dolardan süreç görüyor.

Material Indicator’a nazaran Binance’in evvelki buyruk defteri dataları, ayıları etkisiz hale getirmek için gereken gücünü gösterdi. Hafta sonu prestijiyle direnç 23.200 dolar, 24.500 dolar ve 25.000 dolar düzeylerinde yığılmıştı. Kimine nazaran 24.500 dolar, yatırımcıların potansiyel bir gayesi olarak da karşımıza çıkıyor.  Bir kripto para analisti olan Crypto Tony, Twitter takipçilerine o gün yaptığı yorumlarda “25.000 dolarlık hedef görünüyor” sözlerini kullandı.

Crypto Tony ayrıyeten altcoinlerde daha yüksek bir hareket bekliyordu ve genel kripto piyasası pahası 1 trilyon doların üzerinde bir direnç testi için belirlendi. Analist, önümüzdeki birkaç hafta içinde tekrar yeterli bir yükseliş beklediğini açıkladı. Ama, toplam kripto para piyasasının kıymetindeki değişime işaret etti. Bu düzeyin 1.2, 1.3 trilyon dolarlık direnç düzeyine dokunmaya başladığı sırada dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Analiste nazaran bu, kıymetli bir düzey ve bu noktada güçlü bir dirençle karşılaşabilir.

Bitcoin’de açığa satış yapan analistler de var

Bununla birlikte, öbürleri üzere, Crypto Tony de daha uzun vakit dilimlerinde temkinli kaldı ve 2023’te bir noktada Bitcoin ve altcoinlerde yeni bir makro düşüşün ortaya çıkması için kapıyı açık tuttu. Bunlar ortasında, o gün yaptığı bir güncellemede BTC’de “short pozisyonda güçlü” kaldığını belirtmek için teknik tahlilden kaçınan analist Vilayet Capo da var.Capo’ya nazaran, bu hafta hayli farklı olacak.

Mevcut fiyatlarla BTC/USD, haftayı 2022 Ağustos ortasından bu yana en yüksek düzeylerde kapattı. FTX erimesinin sonuçlarıyla birlikte hayli berbat geçen 2022’den sonra, 2023’ün Ocak ayı karları, yüzde 39,8 olarak gerçekleşti. Bu da, Bitcoin’in 2013’ten bu yana en kârlı Ocak ayına işaret etti. Aylık kapanışa ek olarak, FED son faiz artırımına karar verirken, bu hafta ABD’den yeni potansiyel makroekonomik gelişmeler piyasayı etkileyebilir

Kripto Koin’in Haberi