Dolar/Türk Lirası: Dün ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Temmuz’da aylık 2,7 puan artışla 49’a çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Hizmet sektörü PMI ise Temmuz’da, geçen aya nazaran 2 puan azalarak 52,4 bedeline geriledi. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, başka para ünitelerindeki zayıflığın da sürmesiyle dolar endeksi (DXY) %0,3 yükseldi.

Bu sabah ise Çin’in başta gayrimenkul sektörü olmak üzere ekonomiyi destekleme açıklamaları risk iştahını destekliyor. Yuan değer kazanırken dolar geri çekilmekte. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de pozitif bölgede hareket ediyor.

Yurt içinde ise TCMB’nin miktarsal sıkılaştırma kararlarının TL için destekleyici olabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda dolar/TL, 27 düzeyinin altındaki bant hareketini sürdürebilir.

Euro/Dolar: Dolardaki reaksiyon isteği ve son gelen bilgiler ışığında ECB‘den bazı güvercinvari açıklamaların gelmesi ile EUR/USD paritesi haftayı %0,9 oranında düşüşle 1,1124 seviyesinden tamamladı.

Yoğun geçecek haftada bu sabah Almanya PMI‘ların beklentilerin altında kalması, paritede baskı yaratıyor.

ECB’den bu toplantıda 25 baz puan artışı beklense de son veriler, sonraki toplantıların biraz daha güvercin geçebileceğine işaret ediyor. Bu kapsamda paritede yaşanan fiyatlamaları da düşündüğümüzde EUR/USD’de baskı sürebilir ki kısa vadeli olarak 1,1140 direncinin altında kalındıkça 1,1020 gayede kalabilir.

Ons Altın/Dolar:  Dolardaki yükselişe rağmen yakın takviye düzeylerin üzerinde kalmaya çalışan bedelli madende 1.955/50 dayanak bölgesi olarak izlenebilir. Bu sabah Çin’den gelen haberler risk iştahını destekleyip doları bir ölçü baskılıyor. Bu kapsamda ons altın, bu dayanak bölgesinin üzerinde kalabilir. Aksi durumda 1.935 ana takviye pozisyonunda.

Öte yandan 1.968 yakın  direncinin üzerinde 1.984 gündeme gelebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Investing TR’nin Haberi