Dünya’nın en büyük çip üreticileri sıralamasında başı çeken ve birçok gelişmekte olan piyasa yatırım fonunun en beğenilen şirketlerinden olan Tayvan Semiconductor Manufacturing (TSMC) gelirine ait görünümünü aşağı taraflı revize ederken, yatırımcılara yapay zeka gelişimindeki patlamaya karşın global elektronik çöküşünün bir müddet daha devam edebileceği konusunda bir ihtarda bulundu.

Apple ve Nvidia üzere şirketler için ana çip üreticisi olarak bilinen TSMC, bu yıl için satışlarında daha evvel tek haneli olarak öngördüğü azalmayı çift haneli düzeylere çıkartarak yüzde 10’a yükseltti. Yapılan revizyonda global olarak bilgisayar ve akıllı telefonlara yönelik olarak azalan talebe ise dikkat çekildi.

Bu çeyrek için TSMC, 16,7 ila 17,5 milyar dolar ortasında bir satış öngörürken, bu sayı beklentilerin altında kaldı. Ayrıyeten, 2023 sermaye harcamalarının daha evvel öngörülen 32 ila 36 milyar dolar aralığının alt sonuna yanlışsız geleceği belirtildi.

Şirket, dört yıl sonra birinci sefer çeyrek bazında kârda düşüş açıklaması yaparak gelir düşüşüne dikkat çekti. Net gelirde yüzde 23’lük bir düşüşle 181,8 milyar Yeni Tayvan doları (5,85 milyar dolar) bildirildi.

r.

Kripto Koin’in Haberi