Memleketler arası Finans Enstitüsü (IIF) CEEMEA Araştırma Ünitesi Müdürü Uğraş İdeal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki toplantısında siyaset faizini 250 baz puan artıracağını öngördü. Goldman Sachs analistlerinin TCMB toplantısına ait iddia yapmaktan kaçınmasının akabinde, IIF’nin 250 baz puanlıkartırım iddiası, TCMB’nin izleyeceği yolun yatırımcılar tarafından anlaşılması için epeyce değerli gözüküyor. Hala kurumlar cephesinde TCMB’yi anlamaya yönelik ağır bir gayret var.

Bilhassa yabancı kurumların penceresinden TCMB’ye baktığımızda Goldman Sachs, PPK’dan çıkan kararı belirsizlik yüzünden iddia etmekten kaçınacaklarını söylemişti.

CEEMEA Araştırma Ünitesi Müdürü Uğraş Dava ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, TCMB’nin Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda faizleri 250 baz puan artırarak yüzde 17,50 düzeyine çekeceğini ve bu halde 24 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 19’un altında kalacağını öngördü. Ayrıyeten, 500 baz puanlık bir faiz artışının, beklenen enflasyona nazaran müspet gerçek faiz sağlayarak enflasyonu denetim altında tutmaya yardımcı olabileceğini belirtti.

Kripto Koin’in Haberi