Investing.com – TCMB Lideri Hafize Gaye Erkan, yeni devirde para siyasetiyle ilgili son derece kıymetli bildiriler vererek enflasyonla çabaya dikkat çekti. Erkan, ayrıyeten daha evvelki uygulamaların tersine kuru baskılamak ismine döviz satışı yapılmayacağına vurgu yaptı. 

Merkez Bankası Lideri Erkan’ın faiz kararı sonrası bankacılarla yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı. 

Hafize Gaye Erkan, 22 hazirandaki faiz artışı kararının akabinde bankacılarla bir toplantı gerçekleştirdi. Ekonomim gazetesinin haberine nazaran Hafize Gaye Erkan, para siyasetine yönelik kıymetli değişiklikler konusunda bilgi verirken güçlü TL konusuna vurgu yaptığı toplantıda kuru baskılamak ismine döviz satışı yapılmayacağını söz etmesi en dikkat cazip açıklama oldu. Bunun yanında merkez bankasının dövizi dolaylı yoldan baskılayan marko ihtiyati tedbirlerinin de kademli olarak azaltması bekleniyor.

TCMB rezervlerindeki artış hızlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçen haftaki açıklamasında TCMB rezervlerindeki artışa dikkat çekmiş ve bunun döviz satışının sonlandırıldığını teyit ettiğini lisana getirmişti. 

Bununla birlikte geçen hafta TCMB’nin net milletlerarası rezervlerinde haftalık 8,5 milyar dolarlık artış görülürken bu artış, tarihin en yüksek haftalık artışı olarak kaydedildi.

Döviz kurlarında son duruma bakıldığında dolar/TL, bugün %1,14 yükselişle 26 düzeyinde süreç görmeye devam ediyor. Euro/TL, %1 oranında artışla 28,4 düzeyinde ve son 4 günlük düşüşün akabinde haftaya yükselişle başlayan gram altın, %1,8 paha artışıyla 1.603 TL’den alıcı buluyor. 

Müellif: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi