İstanbul Valiliği vazifesine atanan Gül, Cağaloğlu’ndaki Valilik binasında düzenlenen karşılama töreninin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bir önceki görev yeri Gaziantep’e 4,5 yıl onur ve gururla hizmet ettiğini anlatan Gül, Gaziantep’te varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğuna şahitlik ettiklerini söyledi.

Vali Gül, Gaziantep’te bilhassa eğitim kurumları başta olmak üzere muhtaçlık bulunan tüm yatırımlarda hayırseverlerin elini taşın altına koyduğunu gördüklerini vurgulayarak, “Gaziantep’te belki de dünyaya örnek olabilecek bir modelle, ‘Gaziantep modeli’ ile birlikte iş yapma kültürünün ne kadar önemsendiğine şahit olduk.” tabirlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 5 Haziran’da İstanbul’a atandığını anımsatan Gül, Eyüpsultan ve Fatih Sultan Mehmet türbelerini ziyaret ederek görevine başladığını kaydetti.

Vali Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şükranlarını sunarak, şöyle konuştu:

“Bu kentin daha inançlı ve huzurlu bir kent olması için gece-gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. Misyon süremiz içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışla, muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya çaba göstererek kentin gelişim dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalışacağız. Bütün kamu kurumlarında vatandaşlarımızın süreçlerini meselesiz bir biçimde halletmeleri için gerekli ortamı sağlamak ve gerekli düzenlemeleri yapmak, istihdam sağlayan, ülke iktisadına katkıda bulunan, hasılı bu vatan için taş üstüne taş koyan tüm sanayicilerimizin ve ticaret erbabımızın yolunu açmak kıymetli önceliklerimizden olacak.”

İstanbul için yapılacak ne varsa çekinmeden elini taşın altına koyan herkesin değerli ve önemli olduğunu vurgulayan Gül, “Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gerekenler yasal sonlar içinde ve vaktinde en aktif formda yerine getirilecektir. Vazife yapacağımız müddet içerisinde farklılıkları zenginlik kabul edip, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Benim büyük sevdam.’ dediği İstanbullulara hizmet edeceğiz. Kubbede beğenilen bir sada bırakmak dileğimle Rabb’im yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Vali Gül, açıklamanın akabinde vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kurumlarının yöneticileriyle bir ortaya geldi.

Dünya Gazetesi’nin Haberi