28. devirde İstanbul Milletvekili olarak vazife yapacak olan Engin Altay, yeni periyotta 10 yıldır yürüttüğü CHP Küme Başkanvekilliğine aday olmadı. Altay bu kararını, “Çekilmeyi bilmek lazım” diyerek açıkladı.

Sözcü müellifi İsmail Saymaz’a konuşan Engin Altay, neden görev almadığına ilişkin soruya, “Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, ‘Hem küme başkanvekili hem Meclis başkanvekili ol.’ dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım. Ama ‘yeni yüzler gelsin’ derken, yeni MYK üzere olmaması lazım tabii” karşılığını verdi.

“Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm.” diyen Altay, bu görüşünü Kılıçdaroğlu’nun yanında da söylediğini belirtti. Altay, kendisi dışında kimsenin isteğiyle çekilmedğini tabir etti.

“CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı”

Altay, “Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi.” sorusunu ise, “Şimdi o gün değil. Kemal Bey’in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım.” diye yanıtladı.

“CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe. MYK’daki değişiklik yeterli değil, nasıl yeterli olsun.” diyerek tenkitlerde bulunan Altay, açıklamalarına şöyle devam etti:

Kurultay katiyen seçimden evvel yapılmalı. Mahallî seçimden evvel yapılmazsa bir fecaattir. Parti lokal seçimde aradığı heyecanı bulamaz. Genel liderimizle devam edebiliriz. Buna karar verecek olan kurultaydır. Lakin bunun parti idaresi var, parti meclisi var, MYK’sı var. Bu MYK ile biz lokal seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim

Dünya Gazetesi’nin Haberi