Altın, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seans geçirmesine karşın yatayda bir kapanış yaparak üç haftanın akabinde kayıp yaşamadan bir haftayı tamamlamış oldu.

1.947 dolar/ons düzeyinden haftaya başlayan sarı maden, haftaya başladığı satıcılı seyir sonucunda 1.932 dolar/ons düzeyine kadar geri çekilerek son iki buçuk ayın en düşük düzeyini kaydetmiş oldu. Borç Limiti tartışmalarında sona gelinirken Mali Sorumluluk Yasa tasarısı ABD Senatosundan geçti.

Bu gelişme sonrası altının toparlanması sürat kazanırken 1.983 dolar/ons düzeyine kadar uzanarak haftanın en yüksek düzeyini kaydetmiş oldu. Fakat haftanın son gününde gelen istihdam verisi sonrası altın tüm kazanımlarını geri verdi. ABD tarım dışı istihdam verisi 190 binlik artış beklentisine rağmen 339 bin artış göstererek beklentileri aşarak güçlü iş gücü piyasası görünümünü sürdürmüş oldu.

Bu data altının üzerinde baskı yaratarak 1.948 dolar/ons düzeyine kadar çekilerek yataya yakın bir haftalık kapanış yapmasına sebep oldu.

Gümüş, geçtiğimiz haftayı yeşilde kapatarak üç haftanın akabinde yeşile dönmüş oldu. 23,31 dolar/ons düzeyinden haftaya giriş yapan beyaz maden, 23,62 dolar/ons düzeyinden haftalık kapanış yaparak yüzde 1,3 karla haftayı tamamladı.

Platin, 1.000 dolar/ons düzeyini altını test ettiği bir haftayı geride bırakırken son altı haftanın en düşük düzeyinden kapanış yaptığı bir haftayı geride bıraktı. 1.025 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan platin, 1.004 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum 1.350 dolar/ons düzeyine kadar geri çekildiği haftada son 3 ayın en düşük düzeyini kaydettiği bir haftayı yaşadı. Fakat bu düzeyden toparlanması çok uzun sürmezken 1.417 dolar/onstan haftalık kapanışı yaparak başladığı düzeyden haftayı tamamlamış oldu.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı

Investing TR’nin Haberi