Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı talepnamede parti binasının kafeterya kısmının ön camında 1 adet ve 4. katında 1 adet olmak üzere 2 mermi deliğinin tespit edildiği belirtildi.

Kuşkulu Melikşah E.’nin atış yaptığı yer ile isabet alan binalar ortasında fiziki olarak önünde bir mahzur bulunmadığının da belirtildiği talepnamede, şüphelinin terör ve örgütsel kontaklara dair rastgele bir kanıt ve bulguya ulaşılamadığı kaydedildi.

Melikşah E.’nin ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ ve ‘Bulundurma ruhsatlı silahı taşıma’ kabahatlerini işlediğine yer verildi. Kuşkulu Melikşah E.’nin de kabul etmesi üzerine belge Seri Muhakeme Yolu Soruşturma Ofisine gönderildi.

Mahkeme kararı onayladı

‘Ruhsatsız Silah Taşıma’ cürmünden Melikşah E.’nin 6 ay mahpus cezası ve 300 TL isimli para cezası talep edildi. Ayrıyeten ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ kabahatinden da 3 ay mahpus cezası istenirken bu cezaların da kararın açıklanmasının geri bırakılması istendi.

Seri Muhakeme Usulü’ne nazaran denetleme vazifesi görmesi için evrak Bakırköy 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme gerekli inceleme ve denetlemeyi yaparak kararı onayladı.

Dünya Gazetesi’nin Haberi