Türk-İş Genel Lideri Ergün Atalay, Türk-İş’in genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemlerinde kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın olduğunu söyledi.

Konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını belirten Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne ait talepleri neticelendirerek hafta başı Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığına teslim edeceklerini bildirdi.

İktidar ve muhalefetin sermaye karşısında emeği korumak zorunda olduğunu söz eden Atalay, “Bu ülkede 17 milyon işçiyiz. Örgütlü işçi yüzde 14’tür. Yani her 100 kişiden 86’sı örgütsüz. Bu, kabul edilebilir bir tablo değil” tabirlerini kullandı.

“Sözleşmeler seçim öncesi bitsin”

Kıdem tazminatının “sendikaların kırmızı çizgisi” olduğunun altını çizen Atalay, patronlar dışında herkesin kıdem tazminatı ve örgütlenmeye muhtaçlığı olduğunu belirtti.

Taşeron emekçilerle ilgili yasal düzenlemenin de yapılması ve taşeron çalışanların takıma alınması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Türk-İş’in talebi taşeron meselesi bir an evvel ülke gündeminden çıksın ve bu mesele bitsin” diye konuştu.

Seçim sathına girmeden evvel kamu mukavelelerinin bitmesini talep ettiklerini lisana getiren Atalay, şöyle devam etti:

“Seçim tarihi açıklanmadan önce süreksiz çalışanların takıma alınmasını talep ediyoruz. Kitlenin tamamını, taşeron emekçilerin tamamını hiç kimse kalmadan, şu problemin ülke gündeminden kalkmasını talep ediyoruz. Biz bu kontrat kadar, taşeron çalışanları de önemsediğimiz için bu mevzuyu gündeme getiriyoruz. Bu kontrat devrinde taşeron sorununun bitmesini talep ediyoruz. Taşeronların tamamını üyem olarak görüyorum, onların sıkıntısını gündeme getirmeye çaba sarf ediyorum.”

Bloomberg HT’nin Haberi