Türk şirketleri kullanıcı merkezli sanal tecrübeler yaratmak için giderek daha fazla yatırım yapıyor. Yalnızca özel şirketler değil devlet kurumları da bu mevzuda çalışmalarını artırıyor.

Metaverse’ün Türkiye’de gelecek periyotta ekonomik olarak büyüyeceği öngörülüyor.

Deloitte’un Metaverse ekosistemi nin Türkiye üzerindeki tesirini araştırdığı ‘Metaverse’ün Türkiye İçin Potansiyel Değeri” raporunda elde edilen sonuçlara nazaran Metaverse ekosisteminin başarılı bir halde oluşturulması durumunda 2035 yılına kadar Türkiye iktisadına 37,5 milyar dolara yaklaşan bir ekonomik katkı sağlayabileceği iddia ediliyor. Ayrıyeten Metaverse’ün başarılı bir halde yayılarak toplum tarafından benimsenmesinin mümkün toplumsal ve çevresel tesirleri de raporda ele alınıyor.

Kent merkezlerindeki kaynağa ulaşım fırsatı

Örneğin Türkiye’deki kırsal nüfus daha gelişmiş eğitim ve öğretim programları üzere sırf kentsel merkezlerde bulunabilecek kaynaklara Metaverse aracılığıyla erişmesi Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na da katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Bunun yanında fizikî olarak bulunma muhtaçlığını azaltan yenilikler ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması da seyahat ve ticari faaliyetlerden kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak.

Dünya Gazetesi’nin Haberi