HANDE BERKTAN

Çinli arama devi Baidu, OpenAI’nin Chat GPT’sine misal AI sohbet robotu başlatıyor. Uygulamanın Mart ayında kullanıma sunulacağı açıklandı. Şimdi ismi açıklanmayan yapay zeka sohbet robotunun, kullanıcılarla konuşma ile hizmet sağlaması ve şirket destek işçilerinin ve canlı operatörlerin yerini alması bekleniyor.

Chat GPT’den farklı olarak Baidu, yapay zekasını güncel verilerle etkileşim kuracak şekilde tasarlamak istiyor. Yeni hizmet, Baidu’nun öbür birçok yapay zeka araştırması ve eserini temel alıyor. Geçen yıl Baidu, istek üzerine kedi resmi çizebilen Xijiajia isimli sanal bir insanı gösterdi. Xijiajia, Baidu’nun dijital insan elçisi oldu.

Çinli arama şirketi Baidu ayrıyeten kurumsal bulut hizmetleri ve otonom araçlarla ilgili AI eserleri üzerinde çalışıyor.

Chat GPT ise anlaşılır cevapları ve detaylı sorun çözme yaklaşımı sayesinde kısa müddet içerisinde bir milyondan fazla kullanıcı topladı.

Chat GPT özellikleri nedir?

Chat GPT, karmaşık soruları sohbet şeklinde yanıtlayan Open AI firmasının geliştirdiği bir yapay zeka programı. Derin öğrenmeyi kullanan dile dayalı model, bir cümledeki bir sonraki kelimeyi yanlışsız bir halde kestirim etmek için büyük ölçüde dataden yararlanır. Beşerlerle etkileşime geçmek için kendi lisanını sağlamak için ders kitaplarından ve web sitelerindeki çeşitli makalelerden data alır. GPT-3.5 modeli, Chat GPT’nin açık ara en popüler sürümüdür.

Chat GPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal cevaplar verebiliyor. Bu sebeple Google’a alternatif olarak gösteriliyor.

Chat GPT, 2015 yılında Sam Altman ve Elon Musk tarafından San Francisco’da kurulan Open AI şirketinin ürünü. Musk, Şubat 2018’de idare konseyinden istifa etti. Şirketin en büyük yatırımcılarından biri ise Microsoft. Hatırlanacağı üzere Amerikan teknoloji devi Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapay zeka şirketi Open AI’a milyarlarca dolarlık yatırımla paydaşlığı büyütmeye hazırlandıklarını açıklamıştı.

Bloomberg HT’nin Haberi