Investing.com – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından yayımlanan basın açıklamasında banka, geçmiş yıllarda temin ettiği sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli sendikasyon kredisini bu yıl farklılaştırılmış kriterlerle dördüncü sefer yenilediğini duyurdu.

TSKB’nin 19 Temmuz tarihinde imzaladığı 123 milyon dolar fiyatındaki kredi muahedesi; Avrupa, Amerika, Asya ve Orta Doğu’dan, 2’si yeni iştirakçi olmak üzere toplam 9 bankanın iştirakiyle, yüzde 113 yenilenme oranıyla tamamlandı.

Sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü Commerzbank AG üstlendi. Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğünü ise ING Bank N.V.’nin yaptığı kredinin iştirakçileri ortasında; ABC International Bank Plc, BNP Paribas, Citibank N.A., Commerzbank AG , ING Bank N.V., Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Raiffeisen Bank International AG ve Atlantic Forfaitierungs AG yer aldı. 17,5 milyon dolar ve 94 milyon euro meblağında iki başka dilimde temin edilen sendikasyon kredisinin vadesi ise 367 gün oldu.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç sendikasyon kredisiyle ilgili şunları söyledi:

Memleketler arası finans kurumlarının iştirakiyle temin ettiğimiz bu yeni kaynakla ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve refahı için somut adımlar atmayı sürdüreceğiz. Mutabakat kapsamında sarsıntı bölgesinin yine kalkınmasına süregelen takviyemizi artırmayı değerli buluyoruz. Öteki bir önceliğimiz ise artık hepimizin deneyimlediği iklim değişikliğinin negatif tesirleriyle çaba olacak. 

2023 yılında imzaladıkları öteki kaynak mutabakatlarından da bahseden Bilgiç, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Müellif: Günay Caymaz

Investing TR’nin Haberi