“En Güzel Çay Doğuş Çay” sloganı ile akıllarda yer edinen marka, Karakan Holding’e bağlı Doğuş markası ile şeker, salça, soğuk çay ve limonata üretimi gerçekleştiriyor. Birebir vakitte cips kategorisinde Cipso, Patos ve Çerezos markaları ile faaliyet gösteriyor. Tüm markalarını kendi üretim tesislerinde üreten Karakan Holding en değerli önceliğini kalite olarak belirtiyor. Tarım bölümü dışında güç bölümüne 70 milyon yatırım yapan şirket fabrika çatıları ve tarıma elverişsiz yerlerde güneş panelleri kurmaya devam ediyor. 2023 yılında Afyonkarahisar’da güneş paneli üretim fabrikasını da kurarak Güç dalında Karakan Güç olarak faaliyet gösteriyor.

Yıllık 50 bin ton çay üretim kapasitesine sahip

Doğuş Çay İdare Şurası Üyesi Kusursuz Karakan Batallı, yüzde 100 yerli sermaye ile büyüyen az Türk şirketlerinden biri olduklarını lisana getirerek; “1985 yılında kurulan şirketimiz yatırımlarına birinci olarak dökme çay ile başladı. Rize’deki 5 üretim fabrikamız ve Ordu’daki paketleme fabrikamızla yıllık 50 bin ton çay üretim kapasitesine sahibiz. Lezzetini Karadeniz’den alan bu taze çaylar, yüksek teknolojiyle harmanlanıyor ve Türkiye’nin dört bir yanına gerçek yola çıkıyor. Çay, Türkiye iktisadında, tarımında ve bölge beşerinin ömründe çok kıymetli bir yere sahip.

Türkiye, dünyada çay tüketiminde birinci, üretiminde beşinci sırada yer alıyor. Sudan sonra en fazla tüketilen içecek ise çaydır. 2016 yılında TEMA Vakfı ile başlatılan Her Dem Toprak İçin projesiyle çay topraklarının uygunlaştırılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılabilmesi için eğitim, farkındalık ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır. 55 bin çay çiftçimiz ile sürdürebilir çay tarımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çay dalında dünyanın en çağdaş teknolojisiyle donatılmış tesislere sahibiz. Tüketicilerimize kaliteli eserler sunuyoruz. İşimizi aşkla yapıyoruz, gönül veriyoruz ve bunun için çok çalışıp, daima geliştirmeye odaklanıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm kesimlerde milletlerarası sertifikasyonlarla hem iç hem de dış piyasada faaliyet göstermekteyiz” sözlerini kullandı.

Dünya Gazetesi’nin Haberi