BBC’den Tom Gerken ve Zoe Kleinman’a konuşan kaynaklara nazaran kullanıcılar yeniden Meta’nın sahip olduğu Instagram’da takip ettikleri şahısları bu platformdan da takip edebilecek.

Birebir vakitte Mastodon üzere başka platformlardan da kullanıcıların gelmesinin sağlanacağı bir sistem olacak. Meta’nın bir sözcüsü bu çalışmaların yapıldığını BBC’ye doğruladı.

Yapılan açıklamada, “merkezi olmayan ve metin bazlı gelişmelerin paylaşılabileceği bir sosyal ağ üzerinde çalışıldığı” belirtildi.

Facebook’un eser müdürü Chris Cox ise platform ile ilgili kodlama çalışmalarının yapıldığını söyledi. P92 kod isimli bu platformun yakında piyasaya çıkmasının amaçlandığı aktarıldı.

Bazılarına nazaran bu tarih haziran ayının sonu olabilir.

BBC’ye konuşan kaynaklar, internete düşen ve platforma ilişkin olduğu söylenen ekran imajlarının hakikat olduğunu belirtti. Şayet sahiden de bu formda tasarlanırsa platformun orta yüzü Twitter’ınkine çok emsal olacak.

Bu platform ortaya çıkarsa, Elon Musk’ın sahip olduğu Twitter’a ve onun alternatifleri olarak geliştirilen BlueSky ve Mastodon’a önemli bir rakip olabilir.

Dünya Gazetesi’nin Haberi