Hamide HANGÜL

Kentsel dönüşüm projelerine devam eden Polat Gayrimenkul, Etiler’de lüks ofis ve rezidans projesi Polat Akatlar’ı 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirecek. Projenin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Polat Holding İdare Heyeti Lideri Adnan Polat, İstanbul’un en merkezi lokasyonunda gerçekleştirilecek projenin 50 milyon dolar yatırımla yapılacağını açıkladı.

Dönüşümde devlet de olmalı

Kentsel dönüşümde devletin de işin içinde olması gerektiğine işaret eden Polat, beşerlerle tek tek konuşup mutabakatın güç olduğuna işaret ederek, “Bir deprem gerçeği var.Dönüşüm konusunda devletin de olması lazım, yoksa süratle yapılamaz. Devletin, özel sektörle oturup birlikte bir model oluşturulması lazım” teklifinde bulundu.

Belirsizlikle 200 milyon $ yatırım beklemedeydi

İstanbul’da gerçekleştirecekleri Polat Akatlar projesinin yeni yönetmeliğe uygun olarak tasarlandığına işaret eden Polat, “Teknolojinin bütün gereksinimlerini yerine getirdik.

Umarım bu proje örnek olur” dedi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Polat, kur artışlarına işaret ederek, vatandaşa kolaylık sağlayacak bir mortgage sistemi teklifinde bulundu. Belirsizliklerin yatırımları etkilediğine işaret eden Polat, yalnızca inşaatta değil, turizm, teknoloji, turizm üzere dallarda de olduklarını, seçim meçhullüğü periyodunda yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımı beklemeye alındığını söyledi.

Polat, hali hazırda başlayıp devam eden yurt içi ve yurt dışı projelerin kıymetinin 400 milyon dolar söyledi. Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu İdare Heyeti Üyesi Kaan Yücel, Polat Akatlar’ın, bölgede mevcutta bulunan eski bina stoğunun aksine zelzeleye karşı dayanıklılığı, dikkat cazip mimarisiyle öne çıktığını söyledi.

Metrekare fiyatlarının 200 bin liradan başladığına işaret eden Yücel, satış sürecinde yüzde 50 peşin, geri kalanı vade seçeneği ile sunacaklarını söyledi. Yücel, “Her dairede çalışma alanları var.1+1, 2+1, 3+1 ile toplam 112 daireden oluşuyor” açıklamasında bulundu.

Kur artışları gayrimenkul fiyatına yansır

Yeni iktisat idaresinin açıklamalarına işaret eden Adnan Polat, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Ekonomi bakanımızın söylediğinden anladığımız faiz yükselecek.

Modül kesim mı yükselecek, tek seferde mi, ne kadar yükselecek onu bilmiyoruz. Beşerler, dolar ve euro birikimlerini bozdurup faize yatıracaklardır. Kimi şeylerin gelişmesini görmek lazım. Enflasyonun bir yerde duracağı, faizlerin belirli bir noktadan sonra enflasyonu aşağı çekeceği, dövizin duracağı vakitler olacaktır.

O vakte kadar fiyat artışları kesinlikle gayrimenkul fiyatlarına yansıyacaktır. Zira bu üretime, üretimden de bize yansıyor. İnsanların birikimlerini nerede değerlendireceği de bu alınan kararlara nazaran bir istikamette olacaktır. Bizim de görmemiz lazım ki gelecekle ilgili net şeyler söyleyebilelim. Yolumuz, istikametimizi görelim, ona nazaran devam edelim.”

Dünya Gazetesi’nin Haberi