Investing.com – Borsa İstanbul’da süreç gören şirketlerin yaptıkları bildirimlere nazaran hazırladığımız şimdiki şirket haberleri özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Mavi Giysi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI)

Mavi Giysi, kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisinin ilgili trafo merkezine kontağı için kapasitenin dolmuş olması nedeniyle, TEİAŞ tarafından olumsuz cevap verildiği ve müracaatın teknik değerlendirmeye alınamayarak reddedildiğini duyurdu.

Migros Ticaret A.Ş. (MGROS)

Migros, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 3’üncü hususunun 4 numaralı fıkrası ile 9/3-a-2 ve 9/15’inci maddeleri kapsamında, şirket tarafından daha önce duyurulan Rekabet Kurulu kararınca hükmedilen idari para cezası için yapılandırma imkanından faydalanılmasına karar verdi.

Bu kapsamda, ilgili Rekabet Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davadan feragat edilecek. Bu kararla, şirkete ek bir ödeme yükümlülüğü doğmayacak olup, daha önce ödenen 388.254.572,06 TL üzerinden hesaplama yapılarak 194.127.286,03 TL tutarın iadesi için ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı’na müracaat yapılacak.

Gelecek Varlık İdaresi A.Ş. (GLCVY)

Gelecek Varlık, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 08/06/2023 tarihinde satışa çıkarılan 7 portföyden toplam 312,05 milyon TL anaparaya sahip 2 ferdî portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı. Bu ihaleye toplam 13 varlık idare şirketi katıldı.

Alfa Solar Güç Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS)

Alfa Solar Güç, üretim faaliyetlerinin ve üretim kapasitesinin tertipli olarak arttırılması hedefi ile Avrupa Birliği pazarını hedefleyen, Romanya’da yerleşik ve güneş paneli üretimi sektöründe, ilk etapta yılda 300 MWp üretim kapasitesiyle olmak üzere, faaliyet gösterecek olan bir tüzel kişilik kurulmasına ve Romanya’da yerleşik bu hukukî kişiliğe şirket tarafından %50 oranında iştirak edilmesine karar verdi.

Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. (YUNSA)

Yünsa Yünlü, sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 60.000.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 30.840.000 TL’lik prestiji bedeldeki hisselere ait İhraç Dokümanının onaylanması ve Temel Mukavelenin “Sermaye” başlıklı 6. unsurunun tadil edilmesine ait olarak uygun görüş alınması hedefiyle Sermaye Piyasası Konseyine müracaat yaptı.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. (TRILC)

Turk İlaç, İdare Şurası’nın 15.02.2023 tarihli kararı çerçevesinde 15.03.2023 tarihinde tamamladığı geri alınan toplam 1.000.000 adet hisselerin tamamının satıldığını duyurdu. Geri alınan 1.000.000 TL nominal kıymetli hisseler, 8 Haziran tarihinde ortalama 9,26 TL fiyattan satıldı.

Cw Güç Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CWENE)

Cw Güç, Egesa Elektrik İnşaat Güç Üretim Anonim Şirketi ile GES santral projesinde kullanılmak üzere, 545 Wp güneş paneli eseri için toplamda KDV hariç 3.500.262,50 dolar dengeli eser satışı konusunda mutabakat sağladı. Eser satışına ait toplam bedelin yaklaşık %20’si oranındaki avans ödemesi tahsil edildi. Kelam konusu eserlerin teslimatının 2023 yılının 3. çeyreği içerisinde tamamlanması planlanlanıyor.

VBTS kapsamına alınan paylar

Sermaye Piyasası Konseyi kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Önlem Sistemi (VBTS) kapsamında BURCE hissesinde 09/06/2023 tarihli süreçlerden (seans başından) 07/07/2023 tarihli süreçlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili hissede halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında evvelki etaplarda tanımlanan önlemler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas önleminin uygulandığı mühlet boyunca devam edecek.

Volatilite Bazlı Önlem Sistemi (VBTS) kapsamında DOGUB ve IHEVA hisseleri 09/06/2023 tarihli süreçlerden (seans başından) 07/07/2023 tarihli süreçlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili süreçlere bahis edilemeyecek.

Hisse geri alımı yapan şirketler

8 Haziran tarihinde geri alım programı kapsamında kendi hisselerini alan şirketler şu formda sıralandı:

  • MLP Sıhhat Hizmetleri A.Ş. (MPARK)
  • Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ULUUN)
  • Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
  • Rainbow Polikarbonat Sanayi Ticaret A.Ş. (RNPOL)

Müellif: Günay Caymaz

Pay senetlerinin borsa bilgileri, adil kıymeti, sıhhat durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan çıkarlı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. Katılmak için tıklayın.

Investing TR’nin Haberi