Investing.com – Cathie Wood’un Ark Invest’i, Salı günü kripto borsası Coinbase’deki hissesini artırırken Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) kripto endüstrisi üzerindeki baskısı, hisse senedinin yaklaşık beş ayın en düşük seviyelerine ulaşmasına yol açtı.

Ark grubunun yatırım faaliyetlerini takip eden Cathie’s Ark isimli web sitesinden alınan bilgiler, Cathie Wood’a bağlı üç fonun Salı günü Coinbase’den toplam 400.000’in üzerinde hisse satın aldığını gösterdi.

Alımların çoğunu, amiral gemisi ARK Innovation, 300.000’den fazla pay ekleyerek gerçekleştirdi.

Bu alım öncesinde SEC’in, lisanssız borsa işletmesi nedeniyle dava açması, bir yandan da staking hizmetleri nedeniyle ihtarname çıkarmasının ardından Coinbase’in pay fiyatı altüst oldu.

SEC Lideri Gary Gensler, bir basın açıklamasında, “Coinbase menkul kıymetler yasalarına tabi olmasına rağmen borsa, broker-bayi ve takas odası işlevlerini karıştırdığını ve yasa dışı bir şekilde sunduğunu iddia ediyoruz.” dedi.

SEC’in benzer suçlamalarla dünyanın 1 numaralı kripto borsası Binance’e de dava açmasının akabinde Coinbase payları, Pazartesi günü %9, Salı günü %12 düşüş yaşayarak bu haftaki ikinci seansında da sert düşüşler görmüş oldu.

Lakin Coinbase payları, Ark’ın satın alma haberiyle desteklenen piyasa sonrası işlemlerde %2 yükseldi.

Cathie Wood, Coinbase’e ve daha geniş kripto sanayisine olan inancını tekraren lisana getirdi ve tesirli bir enflasyon müdafaası olduğu inancıyla Bitcoin için 1 milyon dolarlık uzun vadeli bir fiyat amacı gösterdi.

Coinbase, Ark’ın amiral gemisi Innovation ETF’de beşinci en büyük tartıya sahip ve fon, 2021’deki listelemesinden bu yana istikrarlı olarak bu hisse senedini biriktiriyor. Ancak Coinbase, 2021’in en yüksek düzeylerinden keskin bir düşüş yaşadı ve bu yılın başlarında, yükselen ABD borç verme oranları nedeniyle kripto piyasalarına olan ilginin süratle azalmasından ötürü rekor düşük düzeylere ulaştı.

Şirket ayrıyeten bilhassa düşük kripto ticaret hacimleri, değerli bir gelir kaynağı olan süreç marjlarına ziyan verdiğinden başarısız teşebbüsler, düzenleyici maniler ve artan operasyonel maliyetler ortasında kârlı kalmakta zorlandı.

Bitcoin fiyatları, SEC’in Coinbase’e yönelik atağına çok az reaksiyon göstererek Çarşamba günü %4 yükseldi. Fakat dünyanın en büyük kripto para ünitesi, süreç hacimlerinin düşmesiyle Mayıs ayı boyunca büyük kayıplar yaşadı.

Investing TR’nin Haberi