Bölgedeki KOBİ’lerin katma bedel üretme süreçlerini desteklemek maksadıyla Odanın en değerli projelerinden olan Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi(GETHAM) hakkında konuşan Lider Yıldırım, “KOBİ’lerimiz GETHAM’ın son teknoloji ekipmanlarla donatılmış 8 farklı laboratuvarından prototip mühendisliği ve imalat danışmanlığı hizmeti alarak iç ve dış pazarda rekabet güçlerini artırabilirler.

Bununla birlikte girişimcilerimiz iş fikirlerini sürdürülebilir bir iş haline getirmek için GETHAM bünyesinde bulunan Start-Up ofislerinde dizayndan marka bağlantısına kadar geniş bir çerçevede danışmanlık takviyesi alabiliyorlar.

Ayrıyeten nitelikli işgücü muhtaçlığını karşılamak için uygulamalı eğitimler veriyoruz. Örneğin son periyotta trend olan ve dalında önemli insan kaynağı gereksinimi olan, Bilgisayar dayanaklı 3D Modelleme ve Tasarım Eğitimi, 3 Eksen ve 5 Eksen Talaşlı İmalat Eğitimleri, Bilakis Mühendislik Eğitimi, 3D Yazıcı Eğitimi, Web Tasarımı Eğitimleri uygulamalı olarak veriyoruz. Bunun yanında, zanaat ve el hünerlerinin geliştirilmesi ve bölgenin genetiğinde olan mesleklerin bir sonraki kuşakla aktarılmasını ve katma bedel kazanmasını desteklemek için de Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Eğitimi, Takı Tasarım Eğitimi üzere klasik dallara yönelik uygulamalı eğitimler veriliyor” formunda konuştu.

Dünya Gazetesi’nin Haberi