Süratli şarj istasyonları üretiminde ve geliştirilmesinde ülkemizdeki değerli firmaların başında gelen Charge Teknoloji, 22 vilayette 92 adet 120 kW Süratli Şarj İstasyonu ile elektrikli arabalara dayanak olacak.

Charge Teknoloji’nin yerli bir üretici olarak gerek ülkemizin gereksinimlerini karşılama manasında gerekse teknoloji ihracatı konusunda değerli başarılara imza attığını belirten Genel Müdür Fevzi Erdal Karaağaç, Ar-Ge çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bakanlık ile yapılan iş birliği kapsamında 22 vilayette kurulacak olan süratli şarj istasyonlarının 92’sin de Charge Teknoloji’nin patentli markası Electrise’nin tercih edildiğini belirten Genel Müdür Karaağaç, “Charge Teknoloji yerli bir elektrikli araç şarj aygıtı üreticisidir. Markamız Electrise ile AC ve DC elektrikli araç şarj aygıtları üretmekteyiz. Şarj aygıtlarında kullandığımız elektronik devreler de Ar-Ge grubumuz tarafından geliştiriliyor.

Türkiye genelindeki 30’dan fazla bayimiz aracılığıyla son kullanıcılara ve özel kesime AC ve DC şarj istasyonları sağlamaya devam ediyoruz. Patentli markamız Electrise ile elektrikli arabalar Türkiye’nin her yerin de itimatla şarj edilebilecek. Bakanlığın açıkladığı takviye kapsamında İstanbul’dan Hakkari’ye, Erzurum’dan Muş’a kadar araç şarj istasyonları kuracağız. 120 kW Electrise City Max ULTRA ile kullanıcılar tıpkı anda iki elektrikli aracı şarj edebilecekler” dedi.

İsviçre’ye ihraç ediyor

Yerli ihtilaçların karşılanmasının yanı sıra teknoloji ihracatına da büyük ehemmiyet verdiklerini tabir eden Genel Müdür Karaağaç, İsviçre, Hindistan, Slovenya, Hollanda ve Fransa’ya şarj aygıtı modülleri ihraç ettiklerini belirtti

Dünya Gazetesi’nin Haberi