Aksu ilçesinde topraksız tarımla uğraşan Şen, kışın da yüksek kaliteli üretim yaparak, ihracattan daha fazla gelir sağlanması için çalışma başlattı. ABD’deki Florida Üniversitesinde bitkilerin genetik malzemeleri üzerindeki çalışmaları inceleyerek, Antalya’ya getirdikleri bitkilerin adaptasyonu için AR-GE gerçekleştiren Şen, iki yıl süren adaptasyon çalışmalarının akabinde kış devrinde yüksek kalite çilek üretimini başardı.

Yaklaşık 20 dönümlük örtü altında, topraksız tarımla kış periyodunda çilek üretimi yapmaya başlayan Şen, hem eserleri farklı ülkelere ihraç ediyor hem de istihdama katkı sunuyor. Şen, Türkiye ve dünya pazarında çileğin az olduğu devirde kaliteli üretim yaparak, uygun fiyatla pazarlara girebilmek için deneme yanılma formülüyle iki yıl süren çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Çilekte erkencilik manasında ağır emek verdiklerini lisana getiren Şen, “Bu üretim modeli, çileğin olmadığı dönemde başka pazarlarda revaçta olmanızı sağlıyor. Dünya pazarında ‘Türk çileği’ diye bir kavram oluşmaya başladı. İhracatın devamlılığı açısından her dönemde yüksek kaliteli üretim önemliydi” dedi.

Dünya Gazetesi’nin Haberi