Morgan Stanley analistleri, ay sonu yine dengeleme ve yaklaşan FOMC toplantısı nedeniyle ABD pay senetlerinin bu hafta düşeceğini düşünüyor.

Pay senetlerindeki son sıçramanın büyüklüğü, onları şaşırtmış görünüyor lakin analistler, tüm âlâ haberlerin artık fiyatlandığına inanıyor. S&P 500 Cuma günü 4.070,56’dan kapandıktan sonra Ocak ayında %6’nın biraz üzerinde artış gösterdi.

Morgan Stanley analistleri, “Son fiyat hareketinin daha çok Ocak ayının mevsimsel etkisinin bir yansıması olduğunu ve Aralık ayının zorlu bir şekilde sona ermesinin ve acımasız bir yılın ardından kısa pozisyonların kapatıldığını düşünüyoruz. Gerçek şu ki kazançlar, özellikle marjlarla konusunda veriler temelinde korkulandan daha da kötü olduğunu kanıtlıyor.” diye yazdı.

Dahası, “Yatırımcılar ‘Fed’le Mücadele Etme’ şeklindeki temel kuralı unutmuş görünüyor.” diyorlar.

“Belki de bu hafta, onlar için bir hatırlatma görevi görür.”

Analistlerin bu yıl için S&P 500 hisse başına kazanç (EPS) tahmini 195 dolar ve bu da endeksin mevcut seviyelerden önemli ölçüde daha düşük işlem göreceğini gösteriyor.

“Aslında şu ana kadarki marj bozulmasına ve yarar modellerimizin öngördüklerine dayanarak 180 dolarlık ayı durumumuza daha fazla eğiliyoruz. Çoklukla ileriye dönük yarar büyümesi negatife düştüğünde, Fed’in aslında faizleri düşürdüğünü not etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sefer durum böyle değil… hisse senetleri için yeni bir sorun.”

Analistlere göre ay sonu yeniden dengeleme ve Fed’in “1-2” kombinasyonu, pay senetlerinde yeni bir düşüş ayağının başlamasını kolaylaştırabilir.

Müellif: Senad Karaahmetovic

Investing TR’nin Haberi