Investing.com – Fed (Çarşamba) ve ECB (Perşembe) faiz kararlarının ana odak noktası olduğu ağır bir haftada Avrupa piyasaları – Ibex 35, CAC 40, DAX… – Pazartesi günü temkinli süreç görüyor.

Link Securities, “Avrupa borsalarının bugün biraz daha düşük işlem görmesini bekliyoruz, birçok yatırımcı kenarda durarak önümüzdeki günlerde merkez bankalarının ‘ne söyleyip ne yapacağını’ görmeyi bekliyor.” dedi.

Analistlere nazaran, “Bugün ve yarın arasında bu piyasalarda bir miktar kâr satışı ihtimali mevcut, çünkü bazı yatırımcıların birçok hisse senedindeki son rallilerden yararlanarak merkez bankalarının Çarşamba günü açıklayabilecekleri öncesinde risklerini azaltmak isteyecektir.”

Renta 4 (BME:RTA4) ise, “Çin Merkez Bankası’nın hafta sonu ekonominin yeniden açılmasının ardından ve salgın vaka sayısının düşmesiyle birlikte ekonomik büyümeyi artırmak için stratejik sektörlere yönelik çeşitli yardım tedbirlerinin uzatıldığını duyurması” nedeniyle bu ihtiyatın daha da arttığını hatırlatıyor.

Renta 4, “Piyasa görüşümüz, özellikle piyasaların göz ardı ettiği yüksek belirsizlik seviyesine rağmen hem hisse senetlerinde, hem de tahvillerde devam eden toparlanma göz önüne alındığında, temkinli olmaya devam ediyor” diyor.

Bankinter (BME:BKT) analistleri ise “bu hafta için olası formasyonun Pazartesi ve Salı günleri yataylık ve konsolidasyon, Çarşamba günü Fed’in yalnızca 25 baz puan artırmasının ardından iyileşme ve Perşembe günü Lagarde’ın açıklamalarıyla artırımları engellemek istemesi üzerine agresif olmayan kâr satışları tarafından yönlendirileceğine” inanıyor.

Haber: Laura Sánchez

Investing TR’nin Haberi